GASTRONOMIA
Camp de Tarragona 15/05/2019

Terra i Taula creix amb una nova cuinera

Ara
2 min
Mary Herrera intervenint en l’acte amb els padrins d’enguany, els Lax’n’Busto.

El VendrellLa cuinera Mary Herrera, del Petit Bistrô Segur de Segur de Calafell, és la nova integrant del Col·lectiu Terra i Taula. La seva presentació oficial es va fer el 9 d’abril, en la celebració del sisè aniversari del col·lectiu i inici de la nova temporada, a la Sala Entrevinyes del Celler Agvstvs Forvm, amb la presència d’una seixantena de persones. L’apadrinament d’enguany va anar a càrrec del grup musical del Baix Penedès Lax’n’Busto, que va valorar la feina feta pel col·lectiu i la similitud dels valors que apliquen al seu grup, la recerca de la qualitat i la feina feta amb passió.

Cuinera, autodidacta i creativa, Herrera ja de petita tenia curiositat per la cuina, el mercat i els seus productes. Dirigeix des del 1990 el Petit Bistrô Segur, sempre en constant evolució. Herrera s’ha ficat en els últims temps en el món del càtering en una mostra més de la seva estima pel seu ofici.

Una nova la figura en el col·lectiu

Durant l’acte es va fer la presentació de la figura de l’amic de Terra i Taula. L’objectiu és incorporar al col·lectiu productors, enòlegs o cuiners d’arreu de Catalunya que comparteixin els seus valors, filosofia i objectius, per continuar enfortint els vincles i les sinergies entre professionals de la gastronomia de tot el país.

Enguany s’han incorporat tres amics a Terra i Taula. Un és Antoni Torrens Basora, de La Trencadora de Cal Basora del Rourell, que es dedica al conreu d’avellaners i a la comercialització de fruita seca des del 1920. Actualment hi treballen la terra la tercera i quarta generacions. Els altres dos amics són el Rafael i la Teresa Margalef, del Molí de Rafelet. Des del 1910 la família es dedica al cultiu de l’arròs, i entre el 1935 i el 1940 Rafael Margalef va construir un molí de fusta amb aquest objectiu. Els germans Rafael i Teresa Margalef, la tercera generació, conserven el molí i el mateix procés d’elaboració, per produir uns arrossos artesans, de reconegudes propietats culinàries.

Després de la presentació de les novetats es va dur a terme la degustació gastronòmica, que enguany, amb motiu de la presentació dels amics de Terra i Taula, va tenir com a eix vertebrador la combinació dels seus productes, l’avellana i l’arròs, amb els productes locals de la comarca.

stats