FIRES
Camp de Tarragona 06/06/2019

Brickània arriba a la cinquena edició amb tot tipus d’activitats

Ara
3 min
Les activitats paral·leles amplien el ventall de propostes. / TURISME MONTBLANC

MontblancEls aficionats a Lego a la demarcació de Tarragona tenen una nova cita a Montblanc aquest 8 i 9 de juny. I és que aquest cap de setmana se celebra la cinquena edició de Brickània, el Festival de Lego de Montblanc. Brickània està adreçat als aficionats i col·leccionistes de bricks de Lego, és obvi. Tanmateix, el públic menys especialitzat però curiós té l’oportunitat de descobrir un món apassionant que va més enllà de la simple joguina. De fet, el programa del festival està adreçat a famílies que volen gaudir d’una estona de diversió fent activitats junts.

El festival d’enguany presenta moltes novetats. Hi haurà els tradicionals diorames elaborats amb peces de Lego, i que enguany seran catorze conjunts molt variats que s’inspiren en temes ben diferents com poden ser Star Wars o el món creat pels còmics de Marvel. Una de les principals característiques és que es realitzen íntegrament amb bricks de Lego.

D’altra banda, les activitats vinculades amb la robòtica es continuen expandint. En aquest sentit, hi haurà tres tipus de taller pensats per a infants de tres franges d’edat: de 3 a 6 anys, de 6 a 9 anys i de 7 a 12 anys. D’aquesta manera s’aconsegueix que els més petits se sentin protagonistes actius durant el festival. Hi haurà un quart taller que està adreçat a infants de 6 a 12 anys, però en aquest cas acompanyats d’adults, amb la qual cosa s’incentiva la participació en família.

A Brickània es pot gaudir d’una exposició original, adquirir peces de Lego i deixar-se sorprendre per les exhibicions, demostracions, tallers i xerrades sobre les moltes aplicacions de les peces de Lego. A més, els concursos permeten passejar per la vila de Montblanc, fer els propis muntatges amb Lego i deixar anar la imaginació. Aquesta suma d’experiències és el que diferencia un festival d’un mercat, una fira o una exposició. Un segell que identifica les fires -ànies de Montblanc, com Clickània, Safrània o Terrània.

Joc de pistes

Una de les moltes novetats de l’edició d’enguany és l’estrena d’un joc de pistes. Caldrà localitzar unes lletres i uns personatges que s’han amagat en nou espais de Montblanc. Un cop trobades es formarà una paraula que cal descobrir i encertar per participar en el sorteig de productes Lego.

Durant els dos dies del festival hi haurà un sorteig de productes de Lego entre tots els visitants. Es farà un quart d’hora abans del tancament. També hi haurà el sorteig de productes de marxandatge de Montblanc Medieval fets a partir de les banderoles reciclades de l’edició del Brickània de 2017.

Exposicions de mosaics

Un any més Brickània comptarà amb una exposició de mosaics fets íntegrament amb bricks de Lego realitzats per InspiringBricks. L’exposició s’ubicarà a l’antic hospital de Santa Magdalena i es podrà visitar els dos dies de les 11.30 h a les 13.30 h i de les 16 h a les 18 h. Amb l’activitat Art amb Bricks de Lego es crearà un mosaic que s’inspirarà en la temàtica dels superherois.

Aquesta proposta estarà formada per diferents rajoles que hauran de realitzar els participants amb els bricks facilitats. Per aquesta raó s’estrena nova ubicació, per afavorir l’execució d’aquest mosaic de superherois fet amb bricks. Es tracta d’una activitat adreçada a infants de 6 a 12 anys i és gratuïta.

Concurs de creativitat

Una altra de les propostes destacades és el concurs de creativitat amb bricks. En aquest cas, es disposarà de 45 minuts per fer una construcció amb bricks de Lego Clàssic de 520 peces. La competició, que premiarà la proposta més creativa, compta amb dues categories: la Merlet, per a nens d’entre 7 i 9, anys i la Torre, per a infants de 10 a 12 anys. Enguany es trasllada la ubicació i es farà a l’antic hospital de Santa Magdalena.

Any rere any, Brickània incrementa les propostes i activitats vinculades al món de Lego. Una fira que continua innovant i que aposta per l’oci de tota la família amb activitats dissenyades per als més petits però també per als adults.

stats