Nadal
Camp de Tarragona 13/12/2023

El Pessebre dels Estels combina escenes bíbliques amb antics oficis

Aquest cap de setmana el podeu visitar

ARA
3 min
Una de les escenes del pessebre dels estels

Vandellós i L'Hospitalet de l'InfantUn any més, la Masia Castelló acull un dels pessebres vivents més singulars de Catalunya, el Pessebres dels Estels, que arriba a la 26a edició i torna a omplir d’escenes bíbliques i antics oficis -i amb algunes novetats- aquest petit nucli del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Les representacions van començar els passats 8 i 9 de desembre i continuaran els propers dissabte i diumenge. En aquestes primeres dues jornades el Pessebre va rebre 3.000 visitants.

Una de les novetats d’aquest any és l’ampliació d’horari: es podrà visitar des de les cinc de la tarda, per tal d’acostar-lo a les famílies amb infants més petits. L’altra novetat va ser que les primeres mil entrades es van posar a la venda a un preu més reduït a través de la pàgina web www.masiacastello.cat/entrades-del-pessebre. El preu reduït era de 10 € per als adults i 6 € per als infants. Un cop exhaurides les mil primeres unitats, els preus són els següents: 12 € per als adults (majors de 10 anys); 7 € per als infants (de 4 a 9 anys), i gratuït per als infants de 0 a 3 anys.

Tot plegat en un pessebre vivent que manté l’essència de cada any, amb més de 40 escenaris costumistes d’escenes bíbliques i oficis antics (forner, fuster, barber, matalasser, bugaderia…) que s’exercien als pobles de muntanya, com Castelló. Aquesta 26a edició torna a comptar amb el patrocini de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i consolida aspectes com el fet d’avançar-lo a les festes nadalenques, així com d’establir un recorregut únic i franges horàries per poder visitar-lo. A més, en aquesta edició hi haurà alguna petita sorpresa per als visitants.

Concursos a les xarxes socials

Un any més, la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant torna a convocar un concurs de fotografia a Instagram amb motiu del pessebre. Es tracta de la setena edició d’aquesta iniciativa, que pretén vincular el pessebre en el seu marc natural i arquitectònic únic i potenciar la difusió de les escenes a través d’aquesta xarxa social. El premi consisteix en una nit d’allotjament per a dues persones amb esmorzar a l’Hotel La Figuerola amb dinar de menú degustació al restaurant El Safareig i accés a la piscina lúdica.

Vint-i-cinc anys d’història

L’any passat es van complir 25 anys des que l’Associació Masia de Castelló va organitzar el primer Pessebre dels Estels. Es tracta de l’activitat lúdica més antiga d’aquesta entitat local, que, any rere any, serveix d’estímul per dinamitzar la vida cultural de Castelló i treballar per la seva recuperació patrimonial. Una dilatada trajectòria que ha portat a ser un dels pessebres vivents de referència de tot Catalunya i que cada mes de desembre aplega milers de visitants.

Per tal que el Pessebre dels Estels pugui dur-se a terme es necessita de la implicació i participació de moltes persones voluntàries, sigui com a figurants o com a col·laboradors. Però no només per fer possible el Pessebre dels Estels, sinó també per tirar endavant la resta de projectes que es duen a terme al llarg de l’any i que tenen com a finalitat recuperar el poble de Castelló. Per això, des de l’Associació Masia de Castelló es fa una crida a totes aquelles persones que vulguin a fer-se socis o sòcies de l’entitat o bé a participar activament en el pessebre en alguna de les escenes. 

Les persones interessades poden enviar un correu electrònic a masiacastello@masiacastello.cat o bé posar-se en contacte amb l’associació a través de la web o les xarxes socials de l’entitat.

stats