CARTES I MISSATGES

Cartes a la Directora 16/05/2018

Cap fred, cor calent

Són moments convulsos. Ho segueixen sent. Quan semblava que la investidura d’un president podria rebaixar la tensió, ha causat l’efecte contrari. Quim Torra està sota la lupa de tots. Partidaris i detractors agafen tot allò que ha dit o ha deixat de dir per alabar-lo o criticar-lo.

Després de quatre mesos i mig sense poder formar govern per temes de legalitat, discrepàncies internes o falta de suports a candidats, crec que ens hauríem d’alegrar que finalment el Parlament de Catalunya hagi escollit un nou president de la Generalitat, tot i que hagi estat al tram final i s’hagi presenciat l’horitzó de noves eleccions més d’un cop.

És moment d’esperar les accions del nou executiu, desitjant que serveixin per anar desfent l’embolic en què estem immersos, i jutjar les seves accions de govern a posteriori, un cop observats els resultats que se n’han derivat. En moments com aquest tots hem de tenir més que mai el cap fred i el cor calent.

ORIOL AGRAMUNT

MATARÓ

Quin individu, aquest Torra!

Fanàtic, xenòfob, incendiari, psicòpata i imbècil, sobretot imbècil. Aquests adjectius defineixen el molt honorable president de la Generalitat de Catalunya segons un sector de la premsa espanyola i segons els seus adversaris polítics des que dijous passat es va fer pública la seva candidatura.

Després de la investidura fallida de dissabte, aquest dilluns Quim Torra aconseguia el suport necessari per ser investit. I jo, que no tenia gaire ubicat aquest senyor, em pregunto: són certs tots aquests insults?

Només cal veure el nom dels diaris en qüestió per ensumar que el que s’hi diu segurament està disfressat d’espanyolisme de caverna i odi. I és que n’estic fart! Fart que la informació als nostres compatriotes espanyols els arribi esbiaixada per la ment perversa de periodistes l’únic propòsit dels quals és sembrar la llavor de la confrontació i que anhelen destruir la poca autonomia que li queda al nostre país. Es posen la màscara de patriotisme abanderats de la concòrdia i de la legalitat quan l’únic que estan fent, segons la meva opinió, és terrorisme informatiu i no preservar el dret a la informació veraç dels habitants del seu estimat país, Espanya.

SERGI JUANPERE

REUS

Carta al

Senyor Ventura

Soc un impenitent addicte dels mots encreuats del Senyor Ventura, al qual vull felicitar per moltes raons, entre elles i especialment per les seves enginyoses definicions dels mots que cal trobar, que de vegades són gairebé diabòliques però sempre adequades i sovint obliguen un vell escriptor com jo a consultar el diccionari per constatar que el mot definit hi figura tot i que jo no el coneixia. Als meus 91 anys, els seus mots encreuats, Senyor Ventura, són l’aperitiu del meu esmorzar, al qual seguirà el suculent banquet intel·lectual de la lectura de l’ARA, un banquet cuinat i servit per una selecció dels millors periodistes, articulistes i escriptors. Gràcies, doncs, al Senyor Ventura i gràcies a l’ARA!

RAMON FOLCH

PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

Crida al Parlament

Faig una crida a tots els partits de la cambra parlamentària catalana a col·laborar pel bé dels catalans. Hi ha tanta feina a fer! Us ho prego: no penseu en petit (interessos partidistes), penseu en gran (serveis concrets a les catalanes i als catalans). Respecteu-vos i uniu-vos pels objectius per als quals heu estat votats, per fer bones polítiques per a la nostra gent! Per Catalunya! Tot està per fer... Gràcies per endavant, president Torra.

TERESA CANALS

MOLINS DE REI

Més continguts de