CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 04/02/2022

Cartes a la Directora 08/01/2022

3 min

¿No havíem quedat que la lluita contra el canvi climàtic era prioritària per salvar el nostre planeta únic d’una destrucció imminent? Les afirmacions del ministre Garzón (més o menys desafortunades) en contra de la ramaderia intensiva o industrial són un petit pas de coherència en favor d’això. Visc en un poble (un de tants) en què una de les prioritats de l’ajuntament és la construcció de granges de porcs on aquests animals viuen amuntegats i maltractats. Les capes freàtiques dels nostres camps estan saturades, ja no tenim aigua potable, la terra està esgotada, l’atmosfera està contaminada de tant fertilitzant, tant antibiòtic i tant purí... al final, només per engreixar-los per ser exportats. La ramaderia extensiva, sostenible, saludable... Aquesta és la que volem per a la nostra salut i la del nostre planeta! Aconsello veure la pel·lícula No mires arriba per adonar-nos de la deplorable actitud de la majoria dels governs davant d’una catàstrofe imminent.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

LOLA ARPA VILALLONGA

PERATALLADA

Almeida,

d’ofensor a màrtir

L’alcalde de tots els madrilenys i portaveu nacional del PP, José Luis Martínez-Almeida, immers en un atac ultradretà, ha dit que ha aconseguit aprovar uns pressupostos a canvi de nomenar Almudena Grandes filla predilecta de la ciutat -títol que, segons ell, “no es mereix”-. Després s’ha revestit de màrtir i, lluny de rectificar -que no oblidem que és de savis-, per evitar enutjar encara més Vox, s’ha mantingut ferm i no ha esmenat la seva covarda desqualificació a la memòria de l’escriptora. Quins criteris literaris maneja per ser tan rotund amb les seves afirmacions?

La posició del senyor Almeida no em sorprèn. De tant en tant li cau la careta de moderat i treu la seva pertinença a un partit molt de dretes sorgit del franquisme que sempre va considerar la crònica literària d’Almudena -donant veu als vençuts- d’atac a la dictadura.

S’haurien de fer mirar aquest franquisme latent.

MIGUEL FERNÁNDEZ-PALACIOS GORDON

MADRID

La teoria era bona,

la pràctica no

Tots coneixem ja les mesures del passaport covid: no es permet l’entrada a uns certs sectors sense el certificat de vacunació. Però és realment útil, la seva pràctica?

Faig la pregunta des de l’experiència: m’he trobat molts casos en els quals o no es demana el codi QR o no s’escaneja o es presenten certificats falsos. Sense fer al·lusió a la població que està en situació d’aïllament o amb entorns poc digitalitzats.

Com a persona activa laboralment, en el sector de la restauració, no entenc quina és la diferència de no deixar entrar un client que no té completa la pauta de vacunació si, de la mateixa manera, ni els meus companys de feina la tenen i per llei no els hi poden exigir. Em sembla una falta de sentit comú a totes aquelles persones que encara ho estan passant malament o que han perdut éssers estimats en tota aquesta tragèdia global. Però nosaltres seguim amb una actitud i un certificat de vergonya i sense sentit.

Equiparar el fet d’estar vacunat amb estar immunitzat no s’ajusta a la realitat. Si s’informés més de quins beneficis pot tenir la vacuna seria més efectiu.

RAQUEL LOMBARDERO MATEU

BARCELONA

‘West Side story’

Aquestes festes podem gaudir d’una nova versió de la pel·lícula clàssica West Side story, a través de la projecció a la gran pantalla de la versió del director Steven Spielberg. Al veure-la t’adones de com es pot fer un homenatge sent fidel a l’obra ja feta, però al mateix temps afegint-hi el segell personal d’un altre gran director, amb uns altres actors, però de tal manera que recordem de seguida l’antiga versió i la vulguem tornar a veure per apreciar millor tot allò que el cinema actual ens pot aportar.

EULÀLIA RODRÍGUEZ PITARQUE

TORROELLA DE MONTGRÍ

stats