CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 18/10/2021

Cartes a la Directora 09/10/2021

2 min

M’encanta el teatre musical, fer-ne i veure’n. Aquest any la cartellera de Barcelona va plena de musicals de gran renom com Cantando bajo la lluvia, Billy Elliot, Fama i Chorus Line. Una temporada fantàstica que segurament no podré veure ja que el preu és molt alt, les entrades van dels 40 als 60 euros. Un preu excessivament car per a una noia de 21 anys que ha de combinar universitat i una feina flexible com pot. Em decep tenir la cultura a tocar i no poder-hi arribar.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

MARIA DEL VALLE SALAVERT

CASTELLAR DEL VALLÈS

El bunyol de la T-Mobilitat

Aquesta setmana hem sumat un nou entrebanc a la llarga llista de retards i sobrecostos que acompanya el projecte de bitllet digital de la T-Mobilitat. Tanquen la web de T-Mobilitat després que un usuari accedís a dades de persones inscrites al servei. Es tracta d’un projecte necessari però que per culpa de la mala planificació i gestió porta en marxa des de fa 6 anys, mentre que altres ciutats europees com Londres porten anys utilitzant aquest sistema.

CLARA RUBIO ESTRADA

BARCELONA

La privatització del centre de FP de Martorell

No fa gaire els mitjans de comunicació es van fer ressò que a Catalunya no hi havia prou places de FP per a tots els alumnes que s’hi volien inscriure, i fa pocs dies ha sortit la notícia que el govern de la Generalitat tornava a licitar, per a una gestió privada, el macrocentre de FP de Martorell, amb una concessió per a 15 anys, prorrogables en 10 més, per gestionar l’equipament. Un centre de FP que fa uns 6 anys que es va construir, que podria acollir molts alumnes i que ara només fa cursets per a aturats i de reciclatge. El que no puc entendre és que la gestió hagi de ser privada. ¿No se’n pot fer càrrec el departament d’Educació de la Generalitat? Sembla que apliquin les polítiques privatitzadores d’Aznar, Rajoy i Aguirre a Espanya i a Madrid i les que va fer Mas a Catalunya. Com és que l’actual govern de la Generalitat, amb un partit que es diu d’esquerres i un altre que s’anomena progressista, acorda aquesta privatització de la gestió d’aquest centre? Què hi diuen els partits d’esquerres i progressistes del Parlament?

FRANCESC MAS CASTANYER

MASQUEFA

El lloguer i les ajudes als joves

Respecte a les ajudes de 250 euros mensuals al lloguer per als joves, tant la quantitat com el termini màxim de dos anys podria no ser suficient davant el preu elevat dels lloguers en grans ciutats. No suposa el mateix pagar un lloguer a Barcelona o Madrid que a altres localitats on el cost és menor. La distribució d’aquests ajuts s’hauria de correspondre amb el preu del lloguer en cada cas. Igualment, tota ajuda és benvinguda i suposa un bon començament cap a la regulació dels preus de l’habitatge.

MARIA ESCOT ROCA

BARCELONA

Adeu, ‘xec nadó’

Aquests dies no s’ha parlat gaire del fet que els pressupostos del 2022 prescindeixen del conegut com a xec nadó i de la baixa de sis mesos per paternitat. Això suposa clarament un pas enrere en la conciliació laboral maternal, que deixarà mares i famílies fora del sistema. On han quedat les promeses de legislar amb mirada feminista? Que no era d’esquerres i progressista, el govern actual?

LAIA ÚBEDA I HERETER

BARCELONA

stats