El 3d10fm de la Vella i el 2d9fm de la Joves, principals objectius de Firagost

L'actuació de Firagost enceta un mes de gran exigència que culminarà per Sant Fèlix

El primer dimecres d'agost la plaça del Blat és escenari de castells. De la mateixa manera que les colles han incrementat el nivell, la cita vallenca també ho ha anat fent. Els gammes extres, per tant, s'han convertit en habituals a la Colla Vella, mentre que la Joves de Valls encara no n'ha pogut coronar cap. Aquest any els rosats arriben amb un programa ambiciós que, en cas que es decantessin pel Pd8fm, tindria quatre castells de gamma extra, mentre que els vermells volen estrenar el 4d9f i el 2d9fm.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls arriba a l'actuació de Firagost en un estat de forma pletòric i amb un plus d'energia després de descarregar el 2d8sf aquest diumenge a Vilallonga del Camp. Però aquest dimecres a la plaça del Blat els rosats encara volen fer un pas més que podria arribar en forma de 3d10fm o 4d9sf, tot i que el que té més números d'anar a plaça és el tres emmanillat. Aquest dilluns van fer el darrer assaig, i el seu cap de colla, Albert Martínez, explica que "semblava que amb el 3d10fm teníem una mica més de dubtes però vam poder col·locar laterals a manilles i va anar molt bé".

D'altra banda, Martínez afirma que "el 2d8sf és un castell que podríem portar a plaça, però, si l'objectiu són les manilles, sí que prioritzaríem en aquest sentit". Per això sembla que el programa dels rosats per aquest Firagost podria ser 5d9f, 4d9fp i 3d10fm. Finalment l'espadat de la Vella està donant molt bons resultats tot i els canvis que hi ha hagut, fet pel qual es podrien decantar pel Pd8fm. "Si l'actuació surt bé veurem com estan els pilaners i què decidim", comenta el cap de colla, tot i que assegura que en aquest moment no els convé anar gaire de pressa amb el pilar.

La Joves de Valls, en canvi, arriba amb deures pendents a la cita de Firagost; especialment el de portar el 4d9f a plaça. Els del carrer d'en Gassó ho volien fer aquest dissabte a Sitges però van acabar descartant-lo. De totes maneres, el seu cap de colla, Francesc Ramon, creu que arriben amb bona feina. De cara a aquest dimecres, a més de sumar el primer 4d9f de l'any, ho volen acompanyar del 2d9fm, mentre que el 2d8sf quedaria descartat. Ramon considera que "el 2d8sf el tenim molt bé, però crec que ens hem de dosificar perquè tenim un agost de molta exigència". El programa, doncs, a priori queda força definit amb els dos castells de nou bàsics i el 2d9fm.

El cap de colla dels diables vermells, alhora, remarca que, si la de dimecres fos la darrera actuació de l'any, podrien portar un programa de castells molt ambiciós. Un d'aquests és el 5d9f, que hauria d'arribar aquest agost. Ramon destaca que durant aquest mes hi ha "feina molt bona per gaudir-ne com ho hem fet mai". Finalment també remarca que aquest agost han de descarregar tots els castells que volen portar a Sant Fèlix, que, per ara, són el 2d9fm, el 5d9f i el 2d8sf a falta de veure com evoluciona el 4d9sf.