Castells

Les colles punteres s’estableixen en els vuit pisos

Cinc formacions estrenen castells de la gamma de vuit

2 min
4 de 8 de la Jove de Tarragona a Valls

BarcelonaSant Jordi és una de les jornades per començar a prémer l’accelerador en l’inici de la temporada. Ho demostra l’estrena dels castells de vuit de diverses de les colles punteres. També s’han vist novetats entre les colles de set.

La mateixa diada de Sant Jordi va ser l’escollida pels Xiquets de Tarragona i la Jove de Tarragona per estrenar els castells de vuit: el quatre en el cas dels ratllats i tant el tres com el quatre en el cas dels liles. La Jove, a més, hi ha afegit el pilar de 6 el cap de setmana a l’actuació al Museu Casteller, així com la Colla Vella dels Xiquets de Valls. La Joves de Valls també ha tret els seus primers castells de vuit de l’any a Vilanova i la Geltrú. Amb aquestes ja són tretze les colles que han alçat aquest any els vuit pisos.

Els verds treuen profit del pilar

La millor actuació, però, ha sigut la dels Castellers de Vilafranca, que han avançat feina gràcies al pilar. Així doncs, han completat la doble estrena dels primers 4 de 8 amb agulla i pilar de 7 amb folre que es veuen aquesta temporada, a més d’acompanyar-los del 3 de 8 i el 2 de 8 amb folre.

4 de 8 amb agulla dels Castellers de Vilafranca

Estrenes de castells de 7

Entre les estrenes de castells de set, destaca la del 2 de 7 dels Marrecs de Salt, que ja afinen als castells de vuit. Alhora, els Castellers de la Sagrada Família han completat una gran actuació, amb el 7 de 7 com a principal actuació, i ja han superat el millor registre de la temporada passada.

El 5 de 7 també ha sigut protagonista, ja que l’han completat per primer cop en aquest any els Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Terrassa i els Castellers d’Esparreguera.

stats