Microsites 11/06/2016

Arrenca el cap de setmana casteller amb una plàcida diada de nou

L'Arboç s'ho passa bé amb els castells de nou pisos de vilafranquins i vallencs, i amb les estrenes dels Bordegassos de Vilanova i de la colla local

Efren Garcia
3 min
Els Castellers de Vilafranca completen la tripleta vilafranquina a l'Arboç

L'ArboçLa falta d'efectius ha impedit que la diada dels Minyons de l'Arboç esdevingués aquest dissabte una jornada de gamma extra; els Castellers de Vilafranca han renunciat al dos de nou amb folre i manilles que havien anunciat però han donat la talla en completar la tripleta vilafranquina –tres i quatre de nou amb folre més quatre de vuit amb agulla–. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha aportat el tercer castell de nou pisos de la diada mentre que els Bordegassos i els Minyons han aprofitat la cita per estrenar construccions.

Després que els Castellers de Vilafranca descarreguessin la setmana passada el primer dos de nou amb folre i manilles de l'any a Sant Quintí de Mediona, l'anunci de Toni Bach, apuntant de nou al gamma extra a l'Arboç, era si més no engrescador. Finalment, però, el repte no ha estat possible. Els verds, que divendres al vespre van convertir el parc del Tívoli de la capital de l'Alt Penedès en plaça de nou pisos, no han pogut arrossegar prou camises per provar la torre amb seguretat i han optat per rebaixar pretensions. Han atacat el quatre de nou amb folre en el primer torn i el tres en el segon, si bé cap dels dos ha estat del tot plàcid. El quatre s'ha tancat alarmantment per la part alta instants abans de l'aleta i el tres, per primer cop des del mes d'agost del 2012, s'ha hagut de desmuntar moments després de fer sonar les gralles. Al segon intent l'han pogut fer seu sense contratemps. Han arrodonit la diada amb un quatre de vuit amb agulla solvent que ha presentat canvis en l'habitual alineació del pilar.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls descarrega el 3d9f a l'Arboç

Amb la mirada fixada en la diada de Sant Joan, la Colla Vella dels Xiquets de Valls segueix preparant les construccions que podrien suposar la millor jornada de la seva història en un més de juny. Han començat l'actuació descarregant un dinàmic tres de nou amb folre, de bones mides però un punt intranquil. Tot el contrari ha passat amb els altres dos castells rosats, que han brodat un cinc de vuit àgil en la seva construcció i han demostrat que enguany el quatre amb el pilar pot tornar a ser una construcció clau en descarregar el tercer de vuit pisos de la temporada.

Els Bordegassos de Vilanova coronen el primer 4d8 de l'any a l'Arboç

Els Bordegassos de Vilanova han encarat l'actuació amb molt de valor, plantant cara de bon principi al seu millor castell, el primer quatre de vuit que proven enguany. El carro gros s'ha erigit correctament, tot i que amb una rengla un pèl estirada de mides. La durada i els nervis han fet que el quatre es tensés amb l'aleta i perdés les mides per la part alta al començament del descens fins a acabar cedint. Tot i la caiguda, han optat per arrodonir la seva actuació amb el cinc de set i el quatre amb el pilar, dues construccions del tot consolidades en aquest inici de curs.

Els Minyons de l'Arboç descarreguen el primer 5d7 de l'any

Tot i els pocs efectius, els Minyons de l'Arboç no han volgut renunciar a res en la seva diada. Han començat l'actuació amb un quatre de set lleuger i rejovenit. Gràcies a la col·laboració exemplar de les colles convidades, els locals han tancat la pinya del primer cinc de set de l'any. Han resolt el castell sense contratemps, mostrant un tronc amb força qualitat, i han completat la seva primera actuació amb tres estructures de set pisos gràcies al tres final.

Les rondes de pilars tampoc han decebut. Els Castellers de Vilafranca han resolt el pilar de set amb folre tot i els canvis sensibles en la seva alineació. La colla ho ha celebrat efusivament, felicitant els seus components durant el descens. La Vella ha mostrat un espadat de sis que cada cop guanya més confiança i que ja sembla preparat per pujar dalt d'un folre. Els Bordegassos han optat per cloure amb dos pilars de cinc simultanis i, a partir d'aquí, tothom s'ha apuntat a la festa. Els Castellers de Vilafranca han sumat deu pilars de quatre més, la Colla Vella dos de quatre i dos de cinc i els Bordegassos quatre de quatre. Alhora, els Minyons de l'Arboç han posat punt final a l'actuació amb tres pilars de quatre simultanis. La ronda de pilars ha sumat ni més ni menys que 25 espadats de totes les mides i colors, un costum que sembla imposar-se de mica en mica.

Bordegassos de Vilanova: 4d8c, 5d7, 4d7a, 2 P5, 4 P4

Minyons de l'Arboç: 4d7, 5d7, 3d7, 3 P4

Castellers de Vilafranca: 4d9f, 3d9f, 4d8a, P7f, 10 P4

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3d9f, 5d8, 4d8a, P6, 2 P5, 2 P4

stats