Microsites 24/09/2015

Les banderes provoquen una picabaralla al balcó de l'Ajuntament de Barcelona

L'estelada que hi penjat Alfred Bosch ha provocat que Alberto Fernández Díaz intentés fer el mateix amb una bandera espanyola

Efren Garcia
1 min
La plaça de Sant Jaume viu la diada de colles locals de la Mercè. AJUNTAMENT DE BARCELONA

BarcelonaLa diada castellera de colles locals de la Mercè ha començat molt marcada pel moment polític que viu el país. Amb el president Artur Mas i l'alcaldessa Ada Colau presidint el balcó de l'Ajuntament, el líder d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch ha desplegat una estelada que ha acabat penjant de la balconada. Instants després s'ha produït una picabaralla quan Alberto Fernández Díaz, líder del PPC a l'Ajuntament de la ciutat comtal, s'ha abalançat cap a la barana amb una bandera espanyola a les mans amb la intenció de desplegar-la també.

La discussió ha finalitzat amb l'acord de despenjar l'estelada del balcó però ha fet que des de la plaça de Sant Jaume es despertessin càntics d'independència. Les colles castelleres han accedit a plaça caminant els seus pilars de quatre amb mitja hora de retard.

El canvi polític al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona també ha provocat novetats en la dinàmica de les colles castelleres de la ciutat que enguany han tornat a alçar els seus pilars de festa major al davant de la basílica de la Mercè. L'ofici de festa major ha caigut aquest any del programa i això ha aturat les protestes que es vivien cada 24 de setembre a la sortida de la basílica i que impedien que les colles poguessin actuar amb seguretat.

Els càntics d'independència han tornat a ser protagonistes a la plaça de Sant Jaume quan una gran estelada s'ha desplegat a una de les façanes dels edificis que conformen aquest espai.

stats