Ara Castells 24/08/2016

El fet casteller, present al festival 'Visa pour l'image'

El projecte audiovisual 'El batec casteller', del fotògraf i periodista Joan Figueras, formarà part d'una de les trobades fotoperiodístiques més importants del món

Ara
1 min
Una de les imatges del projecte audiovisual 'El batec casteller'

BarcelonaEl projecte audiovisual 'El batec casteller', traduït a l'anglès com 'The Catalan heartbeat' i al francès com 'Le pouls Catalan', formarà part el proper mes de setembre del programa del festival de fotoperiodisme 'Visa pour l'image', una de les trobades més importants del món en el seu àmbit que se celebra anualment a Perpinyà.

'El batec casteller', obra del fotògraf i periodista tarragoní Joan Figueras, mostra el fet casteller a través de fotografies fetes durant l'edició del Concurs de Castells de Tarragona del 2014 i acompanyades del so ambiental enregistrat al mateix certamen. Aquesta combinació d'imatge i àudio té com a objectiu dotar el fenomen casteller d'una nova dimensió, capaç de captar l'essència dels castells per transmetre, així, la força, l'emoció i la concentració presents en el procés d'alçar torres humanes.

El projecte, però, va més enllà del fet cultural i vol fer palesa l'estreta relació entre el món casteller i Catalunya. Per això, també s'hi mostra el moment en què gran part dels participants castellers i assistents al concurs van reivindicar el dret a decidir a través del referèndum i la proclama "Volem votar".

El visionat del projecte es realitzarà l'1 de setembre a les tres de la tarda a Perpinyà i ja està disponible el tràiler.

stats