Ara Castells 07/11/2016

Els Castellers de Badalona no poden revalidar els vuit pisos

La colla micaco també va provar per primer cop aquest any el dos de set, que va quedar en intent quan l'acotxador ja estava col·locat

E.g.
2 min
Els Castellers de Badalona desmunten en dues ocasions el 4d8

BadalonaQuan arriben les últimes actuacions de la temporada les colles castelleres proven les seves millors estructures amb l'objectiu d'arrodonir un any ple de feina. Si bé aquest cap de setmana són moltes les colles que han fet un pas endavant, no totes les diades han estat rodones. Els Castellers de Badalona no van poder revalidar el quatre de vuit descarregat a Torredembarra en el marc del Concurs de Castells. Diumenge el carro gros va esdevenir el seu principal objectiu, però es va resistir fins en quatre ocasions.

Amb un tronc ben rodat els últims mesos de l'any i després d'un assaig multitudinari, els badalonins van decidir portar el ‘carro gros’ a plaça en la primera ronda. Van buscar la millor quadratura, però després de desmuntar un primer peu, van fer sonar gralles amb les rengles lleugerament desencarades. Amb el pis de quints col·locat van decidir desmuntar-lo per no patir en el descens. Van tornar-hi amb les mateixes deficiències. Van deslligar de nou un altre peu a causa de la mala quadratura i quan van tornar-lo a atacar els problemes es van accentuar. Ja a terços i a quarts, el quatre es va deformar molt, van intentar col·locar el pis de dosos però van decidir desmuntar-lo de nou. Un tranquil cinc de set va asserenar els ànims i va donar forces a la colla micaco a afrontar un nou repte, el primer dos de set de l'any. La torre va bastir-se molt tancada de mides i, tot i el gran domini tècnic del tronc, l'entrada de la canalla petita la va fer brandar en excés. Amb l'acotxador col·locat i l'enxaneta remuntant dosos, l'estructura es va trencar. Van optar per un impecable quatre de set per finalitzar l'actuació.

Els van acompanyar els Castellers de Sabadell i els de l'Alt Maresme. La colla del Vallès va seguir mostrant el seu domini absolut amb les estructures bàsiques de vuit, però no va poder arrossegar prou camises per provar cap construcció superior al tres de vuit. Van exhibir un tres apamat i un bon quatre, i van arrodonir l'actuació descarregant un dinàmic dos de set. Els Castellers de l'Alt Maresme no van tenir el dia de cara i van ensopegar amb la gamma alta de set. Van dominar el quatre, però en intentar col·locar-li, en el segon torn, l'agulla al mig l'estructura es va deformar molt i va començar a patir massa d'hora, i van decidir desmuntar-la. La falta d'efectius els va fer renunciar a qualsevol altra pretensió i van acabar segellant la diada amb el tres de set i un cinc de sis al qual aquest any ja han aconseguit posar-li un pis més.

Castellers de Badalona: P4 cam, id 4d8, id 4d8, 5d7, i 2d7, P5, P4b

Castellers de Sabadell: P4 cam, 3d8, 4d8, 2d7, P4, P5, P4

Castellers de l'Alt Maresme: P4 cam, 4d7, id 4d7a, 3d7, 5d6, P5

stats