Ara Castells 02/07/2015

Els Castellers d'Esparreguera posen en valor la trobada de colles del Baix Llobregat

La colla organitzadora de la 21a edició ha decidit canviar la data de l'actuació perquè es celebri en diumenge i no en dissabte com era habitual

Efren Garcia
2 min
Cartell de la XXIa Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat. CASTELLERS D'ESPARREGUERA

BarcelonaDeu colles del Baix Llobregat més una del Barcelonès es donaran cita aquest diumenge, 5 de juliol, a la plaça del Centre d'Esparreguera. La trobada més multitudinària de formacions castelleres de la comarca es trasllada a diumenge al migdia amb la intenció de donar-hi el valor que es mereix, fent que totes les colles participants puguin tenir opcions de provar els seus millors castells.

Després d'avaluar les diferents possibilitats que tenien sobre la taula, els Castellers d'Esparreguera, han decidit que enguany la Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat es celebrarà en diumenge per evitar la pèrdua d'efectius que tenen algunes formacions en actuar el dissabte a la tarda. La colla bordeus explica en el seu espai web que durant molts anys aquesta exhibició s'havia fet en dissabte i les colles no s'havien plantejat fer-hi aquest canvi per no trencar la dinàmica. Tot i així, Carles Aguirregabiria, cap de colla de la colla bordeus confirma que diversos representants d'altres colles amb les quals s'han reunit per coordinar l'actuació han valorat molt positivament aquesta decisió i que l'any vinent els Castellers de Sant Feliu mantindran la data en diumenge com a colla organitzadora.

A part de la formació local, la jornada tindrà la presència dels Castellers de Castelldefels, els Castellers de Cornellà, els Castellers d'Esplugues, els Castellers de Gavà, els Castellers de Sant Feliu, els Castellers de Sant Vicenç dels Horts, els Castellers de Viladecans, la Colla Jove de l'Hospitalet, els Encantats de Begues i els Matossers de Molins de Rei. A part d'aquestes agrupacions, es desplaçarà fins a Esparreguera una representació dels Castellers del Prat; la colla finalment ha hagut de declinar d'actuar-hi per altres coincidències de calendari. Així mateix, hi seran els Castellers d'Olesa de Montserrat, tot i que no hi participaran de manera oficial per no haver demanat encara l'accés a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

L'actuació començarà a les onze del matí per avançar-ne tant com es pugui l'acabament. Les colles actuaran de manera conjunta dividides en tres grups i comptaran amb una ronda de repetició al final de les tres reglamentàries. Només durant la segona ronda, i en cas que es compleixin els horaris, l'organització contempla la possibilitat de permetre els castells en solitari quan siguin superiors al tres de set amb el pilar. Després de la diada, els Castellers d'Esparreguera han organitzat un dinar de germanor i allargaran la festa durant la tarda i el vespre a la mateixa plaça amb jocs d'aigua per fer passar la calor i un punxadiscos.

stats