Ara Castells 26/06/2015

Els Castellers del Prat estrenen camisa

La nova colla en formació celebrarà dissabte la diada del seu bateig en la qual esperen completar per primer cop tres castells de sis pisos

Efren Garcia
2 min
Primer 4d6 de la història de la colla. CASTELLERS DEL PRAT DE LLOBREGAT

BarcelonaUna de les diades destacades del cap de setmana casteller serà la del bateig dels Castellers del Prat que tindrà lloc dissabte 27 de juny al migdia pel simbolisme que implica. La nova formació del Baix Llobregat estrenarà la seva camisa al costat d'una de les formacions que els han apadrinat, els Castellers de Cornellà, i de la primera colla que els va convidar a una actuació castellera fora de la ciutat, els Laietans de Gramenet.

La jornada, que queda emmarcada en els actes de la Fira de la Sega i del Batre, començarà amb el tradicional toc de matinades a quarts de nou del matí. Les colles es reuniran al Parc del Fondo d'en Peixo, epicentre de les festes, per partir en cercavila fins la plaça de la Vila on actuaran a partir de les 11:30 hores. Els Castellers del Prat de Llobregat han preparat la seva estrena amb molta il·lusió. “Els nervis cada vegada estan més a flor de pell” afirma Meritxell Valls, la seva cap de colla “La nostra idea és fer el tres de sis, el quatre de sis i el tres de sis amb agulla”. El primer castell dels del Prat s'alçarà encara amb la camisa blanca i serà quan dibuixin la primera aleta del dia quan vesteixin la camisa amb el seu color distintiu, el blau.

La nova formació va ser reconeguda per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya el dia 8 de setembre de 2014 i va alçar el seu primer castell de sis pisos el passat 22 de març en el marc de la festa de la primavera del barri del Fondo a Santa Coloma de Gramenet. A dia d'avui han descarregat ja tres construccions de sis pisos i n'han coronat una quarta, a banda d'una vintena de pilars de quatre. Si dissabte aconsegueixen superar el repte, s'apuntaran la seva millor actuació en completar per primer cop tres castells de sis pisos en una mateixa actuació.

“Divendres vam repartir un centenar de camises” afirma Valls mentre envia un missatge a tots els veïns de la ciutat “vols ajudar-nos a recordar aquest dia tota la vida? Vine demà a la plaça de la Vila. Amunt Potablaves!”

stats