Ara Castells 23/10/2017

Els Castellers de Santpedor pugen l'esglaó dels set pisos

Els del Bages assoleixen el dotzè castell d’aquest nivell en les últimes tres temporades

Ara
2 min
Els Castellers de Santpedor completen 12 castells de set pisos en 3 anys

SantpedorEls Castellers de Santpedor aconsegueixen el reconeixement com a colla de la gamma de set per part de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya en aconseguir descarregar aquest cap de setmana el dotzè castell d'aquest nivell assolit en un període de tres temporades completes.

La dificultat de valorar cada construcció castellera pot anar tan lluny com l'aficionat vulgui. No és el mateix descarregar el cinquè quatre de vuit de l'any per a una colla mitjana que assolir el primer castell de sis pisos de la història d'una formació acabada de néixer. No és el mateix sumar la tercera construcció de nou pisos del curs per a una agrupació de gamma extra que completar per primer cop una actuació amb tres construccions de set per una colla en progressió. Fins i tot podríem afegir que per una colla com la dels Castellers de Santpedor no és el mateix descarregar el cinquè castell de la gamma de set, onzè del seu historial, que segellar-ne el dotzè en tres anys.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya estableix uns paràmetres que han de complir cada una de les agrupacions associades per determinar quin és el seu pes específic dins de l'organització. Aquest pes es tradueix en el nombre de castellers assegurats per cada colla o en la quantitat de vots dels quals disposen a l'hora de prendre decisions en les assemblees. Si bé per al món casteller en general, els Castellers de Santpedor ja eren considerats colla de set des que van assolir el seu primer castell d'aquest nivell, l'any 2015, ara la Coordinadora ha ratificat la categoria també en aquest aspecte.

Els Castellers de Santpedor van aprofitar l'última diada a casa de la temporada per completar el dotzè castell de set pisos en un període de tres temporades. Va tractar-se d'un quatre de set lent però segur que va desfermar l'alegria a la plaça Gran del municipi del Bages. La colla va afegir el set de sis, després d'un intent desmuntat, i el dos de sis al seu repertori i encara tindran una oportunitat, el cinc de novembre a Vic, per augmentar els seus registres.

La colla local va estar acompanyada pels Sagals d'Osona, que van completar la seva primera clàssica de vuit del curs –ja compten amb dues tripletes de castells de vuit- i dels Minyons de Santa Cristina d'Aro, que van tenir en el dos de sis el seu millor castell i en el tres de sis amb agulla la seva construcció descarregada número 100.

Castellers de Santpedor: 4d7, id 7d6, 7d6, 2d6

Sagals d'Osona: 3d8, 4d8, 2d7

Minyons de Santa Cristina: 3d6, 2d6, 3d6a

stats