Ara Castells 21/06/2019

El Concurs de Castells, guardonat amb la Petxina Oberta

El Col·legi de Periodistes n’ha distingit el gran desplegament per atendre els periodistes

Ara
1 min
Concurs de Castells 2018

El Concurs de Castells s'ha anat fent gran. L'augment del nivell i de l'espectacle casteller l'han portat a ser un esdeveniment mediàtic arreu del món. Això ha dut l'organització a haver de rebre a periodistes de mitjans de comunicació de països diversos. És per això que la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes els ha guardonat amb el premi Petxina Oberta.

El Col·legi de Periodistes n'ha distingit el "gran desplegament realitzat amb l'objectiu d'atendre amb diligència els requeriments dels periodistes davant d'un esdeveniment d'aquestes característiques". Així ho demostra, per exemple, que en l'última edició del Concurs de Castells es van acreditar més de 300 de periodistes de 150 mitjans de comunicació diferents.

La XXVII Festa de les Petxines de la Informació s'ha celebrat aquest dijous al Teatre del Serrallo. El Concurs de Castells s'ha imposat al Servei Català de Trànsit i al CF Reus Deportiu, que també estaven nominats als premis. El Concurs pren el relleu a Patrícia Plaja i l'equip de comunicació dels Mossos i de Protecció Civil per la gestió de la informació durant i després dels atemptats jihadistes d'agost del 2017.

Altres premiats en aquesta entrega de premis han sigut Yolanda García Hernández (Petxina Daurada), Revista Cambrils (Petxina Km. 0) i els estudiants de periodisme de la Universitat Rovira i Virgili (La Perla de l'Any). Finalment, també s'estrena la Petxina Tancada, concedida a la persona o entitat que hagi oposat més resistència a les demandes d'informació que li han fet els periodistes, que aquest any ha estat per a Josep Poblet, per "la manera com va anunciar que no optaria a la reelecció com a alcalde de Vila-seca després de 26 anys al càrrec".

stats