Ara Castells 12/06/2015

La diada castellera del Pati es prepara a foc lent

L'estrena del quatre de nou amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls serà el plat fort de la jornada a la capital de l'Alt Camp

Efren Garcia
2 min
Primer 4d7 de la Joves a la plaça del patí l'any 1971. COLLA JOVES XIQUETS DE VALLS

BarcelonaEl quatre de nou amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls, la tripleta de castells de vuit dels Nens del Vendrell i el dos folrat dels Moixiganguers d'Igualada son tres dels ingredients que poden fer de la diada castellera del Pati un dels escenaris més importants del cap de setmana.

A les portes de les festes de Sant Joan i amb l'estrena del tres de nou amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls la setmana passada a la Selva del Camp, la Joves Xiquets de Valls vol aprofitar l'oportunitat per plantar dissabte el primer castell de nou pisos del seu registre anual. El salt serà considerable, ja que fins al moment suma nou construccions bàsiques de vuit i només ha coronat una estructura de la gamma alta. Precisament, la caiguda del dos folrat a la festa major del Milà ha passat factura als de l'Alt Camp, que arrosseguen encara algun lesionat. A la plaça del Pati de Valls podrien optar pel quatre de nou amb folre i acompanyar-lo del cinc de vuit.

Els Nens del Vendrell posen rumb a Valls a la recerca de la tercera tripleta de vuit de l'any. Els castellers de Kevin Prados encaren un tram de temporada molt important amb la mirada posada en la diada de Santa Anna i amb els propers reptes al cap. Abans d'atacar construccions com el cinc de vuit o el tres de nou folrat, els de la camisa vermella s'han proposat consolidar la feina feta. Així doncs, dissabte volen portar per primer cop tres castells de vuit pisos a la capital de l'Alt Camp.

Els Moixiganguers tenen la intenció d'aprofitar la seva segona participació a la diada del Pati per prémer l'accelerador. Després de descarregar el tres i el quatre de vuit, els morats volen treure partit de l'emblemàtic marc vallenc per estrenar nous castells. Aquesta setmana han intensificat els assajos i la seva intenció és mobilitzar el màxim nombre de camises. Si el dos de vuit amb folre no arribés a temps, podrien optar pel dos de set o el set de set.

La diada del Pati comptarà amb quatre colles. La Jove de Castellers de Sitges, però, tindrà enguany dificultats per aprofitar un cartell i un escenari tan engrescador. Els problemes de canalla que travessen faran que el seu màxim objectiu passi pels castells bàsics de set.

stats