Castells
Ara Castells 29/07/2022

La Diada de les Neus, el possible punt d'inflexió de la temporada

La gamma extra torna a ser el gran objectiu dels Castellers de Vilafranca

3 min
2d9fm dels Castellers de Vilafranca, Diada de les Neus 2018

S’acosta el mes d’agost i això vol dir que les colles comencen a prémer fort l’accelerador davant d’unes setmanes molt intenses. Aquest cap de setmana pot marcar un abans i un després entre les colles punteres. Els Castellers de Vilafranca confien en atacar de nou la gamma extra, mentre la Colla Vella, la Joves de Valls i la Jove de Tarragona tenen els castells de nou en ment.

La Diada de les Neus de Vilanova i la Geltrú sobresurt aquest cap de setmana, en el que és un dels punts forts de la temporada dels Castellers de Vilafranca. Revalidar el pilar de 8 amb folre i manilles és un objectiu clar, mentre que també han afinat l’estructura de la torre de 9 per poder-se-la anotar abans de les petites vacances. Tot indica que ho acompanyaran dels bàsics de nou: a Cal Figarot encara se segueix assajant amb intensitat el 5 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre i agulla.

La Joves de Valls continua amb l’assignatura pendent de descarregar el 3 de 9 amb folre i tot pinta que serà el principal repte d’aquest dissabte. A més del tres folrat, els vermells han d’acabar de decidir el seu programa de castells, que estarà entre el 2 de 8 amb folre, el 5 de 8 o l’estrena del 4 de 8 amb el pilar, a més del pilar de 6. De cara a la Diada de Firagost de dimecres, els del carrer d’en Gassó també treballen per poder arribar amb el 4 de 9 amb folre.

Després d’uns primers mesos a ritme pausat, la Jove de Tarragona s’ha marcat l’actuació de Vilanova com a punt d’inflexió en la seva temporada. Els liles tenen, com a primer objectiu, fer el 7 de 8. A partir d’aquí, si tot va bé, podrien afrontar el primer 4 de 9 amb folre de l’any. El tercer castell serà, amb tota seguretat, el 3 de 8. L'endemà, els tarragonins actuen a Vilallonga del Camp, on voldrien mantenir el nivell, tot i que probablement hauran d'abaixar el llistó i aparcar els nou pisos.

La colla local, els Bordegassos de Vilanova, tanca el seu primer tram i ho vol fer amb una actuació d’estrenes. Els del Garraf podrien portar a plaça els seus primers 7 de 7 i 2 de 7 de la temporada, que acompanyarien del 5 de 7.

Rodatge de la Vella, que mira al futur

La Colla Vella també fa doblet aquest cap de setmana, amb l’actuació dissabte a Vila-seca i diumenge a Vilallonga del Camp. Els rosats tenen al cap fer la tripleta màgica per la Firagost, però abans aprofitaran aquestes dues diades per fer el rodatge necessari que més endavant el calendari no els permetrà. La intenció és fer algun castell de nou i de la gamma alta de vuit, però també podrien fer altres construccions bàsiques de vuit o el 2 de 7 pensant en els grans objectius que han d’arribar.

Castells de vuit a Constantí, Reus i Barcelona

Els Xiquets de Tarragona compartiran plaça amb la Vella a Vila-seca, mentre diumenge seran a Constantí. Els ratllats tornen d’una setmana de vacances i pretenen continuar portant els bàsics de vuit i recuperar la confiança amb el 2 de 7.

Per la seva banda, els Xiquets de Reus podrien estrenar el 3 de 8 a la Diada de Santa Anna, que dependrà del darrer assaig, a més del 2 de 7 i el 4 de 8, que han consolidat en les darreres setmanes. A la capital del Baix Camp també hi seran els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que podrien tornar a portar el 2 de 7 després de fer-hi alguns canvis. El 3 de 8 dels tarragonins també és una opció, tot i que una baixa que tenen pot fer que arribi més tard.

El cap de setmana també s’esperen castells de vuit dels Castellers de Barcelona, que podrien fer la seva primera clàssica de vuit de l’any.

stats