Ara Castells 09/05/2016

Figueres gaudeix d'una gran diada a cobert

La colla local i la de Sant Pere i Sant Pau estrenen construccions de la gamma alta de set a la diada de la Santa Creu

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau coronen el primer dos de set de l'any

BarcelonaLa diada de la Santa Creu, que s'havia de celebrar diumenge a la plaça de l'Ajuntament de Figueres, va ser una de les moltes que es van haver de traslladar a cobert per culpa de la pluja. Tot i així, el canvi no va afectar el nivell de l'actuació, que va veure com la colla local assolia la millor tripleta de la temporada i una de les deu millors del seu historial. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van coronar per primer cop aquest any el dos de set i els Capgrossos de Mataró van sumar dos castells bàsics de vuit més al seu compte particular.

Els Castellers de Figueres segueixen protagonitzant una temporada d'excepció en l'any del seu vintè aniversari. Diumenge, per quart cop aquesta temporada, van descarregar el cinc de set, el castell més valuós des que els anys 2000 i 2001 coronessin el pilar de sis i el dos de set. Els de Figueres han completat aquesta construcció en quatre de les cinc actuacions en les quals han compartit plaça amb altres colles. Van reservar el segon torn per atacar el primer set de set de l'any, que van descarregar després d'un intent desmuntat. Van arrodonir l'actuació assolint el quatre de set.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es van apuntar a la festa dels seus fillols. La nodrida expedició tarragonina va completar els primers castells de la gamma alta de set en la tercera actuació de l'any. Van descarregar el quatre de set amb agulla en el primer torn i van fer un salt important en plantejar l'atac al dos de set. Els de la camisa verda van coronar el primer dos de l'any, però després de l'aleta es va despenjar la part alta. Van optar pel tres de set per arrodonir l'actuació.

L'altra colla convidada a la diada de la Santa Creu va ser la dels Capgrossos de Mataró, que va plantejar els dos castells bàsics de vuit en les dues primeres rondes. Els del Maresme van completar la seva tripleta de castells amb el segon nou de set de l'any. A l'espera de l'estrena dels castells de la gamma alta de vuit, els Capgrossos estan segellant un inici de temporada complet rodant amb comoditat els castells de set pisos.

Colla Castellera de Figueres: 5d7, id 7d7, 7d7, 4d7, P4, P5, P4

Capgrossos de Mataró: 3d8, 4d8, 9d7, P4, P5, P4

Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 4d7a, 2d7 c, 3d7, P4, P5, P4

stats