Ara Castells 14/05/2017

La gamma alta de 8 arriba a Tarragona

La Colla Jove Xiquets de Tarragona descarrega a casa el 5 de 8 i carrega el 4 de 8 amb agulla

Carol Martín
2 min
La gamma alta de vuit arriba a Tarragona

TarragonaLa Colla Jove de Tarragona ha aprofitat aquest cap de setmana per organitzar la primera Diada de l'Apadrinament, a la qual va convidar les dues colles que apadrina, els Brivalls de Cornudella i els Castellers de Tortosa, i també per celebrar després una jornada d'activitats dirigides als més menuts de la ciutat, 'El futur és jove'.

Sota el sol del migdia, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va donar inici a la primera diada de l'Apadrinament, en què van prendre-hi part els padrins, la colla lila, i els fillols, els Brivalls de Cornudella i els Castellers de Tortosa. La colla tarragonina ho va aprofitar per repetir el 5 de 8 que tot just va estrenar la setmana passada a Porrera, i el va acompanyar del 4 de 8 amb agulla, que va quedar carregat en despenjar-se els pisos superiors de l'espadat. Van acabar la tercera ronda amb un 3 de 8 que serveix per rodar l'estructura del tres amb la intenció de folrar-la pròximament. La ronda de pilars va servir per treure's el mal gust de boca després de la caiguda, van descarregar el pilar de 6 i van demostrar, així, el domini que tenen sobre l'estructura que l'any passat van aconseguir emmanillar fins a quatre vegades.

Els Brivalls de Cornudella, per la seva banda, van poder rodar els castells de 6 per poder seguir treballant cap a l'objectiu dels 7 pisos. Van dominar els castells de la gamma alta de 6, el 3 de 6 amb agulla i el 2 de 6. La construcció que més problemes els va donar, paradoxalment, va ser la de menys valor, el 3 de 6, que van haver de desmuntar en una primera temptativa, tot i que després van poder descarregar.

Els darrers fillols a actuar van ser els Castellers de Tortosa, la primera actuació en què la colla actua com a membre de ple dret després de superar el seu període de formació. Van descarregar els castells bàsics de 6, el 3 de 6 i el 4 de 6, i van acompanyar-lo del 3 de 6 amb agulla. És tot just la segona actuació dels tortosins enguany, i van fer servir l'ocasió per rodar les estructures bàsiques de 6 per seguir treballant cap a reptes superiors.

Un cop acabada l'actuació, la festa no es va aturar pas. Els més menuts de la ciutat van poder gaudir de tallers i activitats per conèixer l'activitat castellera i la colla a través d''El futur és jove', una iniciativa que es va engegar ara fa nou anys.

stats