Castells
Ara Castells 01/10/2022

Gràcia domina la sessió de dissabte del Concurs de Tarragona amb la tripleta de vuit

Els castells de vuit s'erigeixen en protagonistes de la primera de les dues actuacions a la Tarraco Arena Plaça

3 min
2d8f dels Castellers de la Vila de Gràcia, Concurs 2022

TarragonaLa Tarraco Arena Plaça ha tornat a veure castells després del Concurs del 2018. Aquest dissabte, en la segona de les tres jornades del certamen, hi han participat disset colles. Algunes han aprofitat l'avinentesa per fer-hi alguna estrena aquesta temporada, com el 2 de 8 amb folre dels Castellers de la Vila de Gràcia.

El moment més esperat de la jornada ha arribat amb el dos folrat dels graciencs, el primer que intentaven enguany. El castell ha pujat nerviós i ha tingut una batzegada forta, sobretot al pis de quints, abans de la carregada. Tot i això, han pogut mantenir la posició i han treballat el castell fins a la descarregada. El dos folrat s'ha convertit en el millor castell d'aquesta sessió, cosa que els ha permès endur-se el lideratge de dissabte. A primera ronda han completat un bon 3 de 8 –el segon de la temporada– i han tancat actuació amb el 4 de 8.

Vuit colles més han fet un castell de vuit pisos. La segona posició ha sigut per als Marrecs de Salt, que han realitzat quatre castells. Han fet el 4 de 8, el 3 de 8, el 9 de 7 –que ha requerit esforços extres per la seva execució molt lenta– i el 2 de 7 amb crits "d'un pis més". El podi de dissabte l'han completat els Nens del Vendrell i els Sagals d'Osona, empatats a punts, amb el 4 de 8 com a millor castell, a més del 2 de 7 i el 5 de 7.

El carro gros també ha sigut el sostre dels Castellers de Terrassa, els Castellers de Lleida, els Xics de Granollers, els Castellers de Sant Cugat i la Jove de Barcelona, en aquest últim cas només carregat. Els del Vallès Occidental també han intentat el 3 de 8 per primer cop aquest any, però el castell s'ha mostrat dèbil ja de bon principi i ha cedit abans de carregar-lo. Els Xicots de Vilafranca, en canvi, han topat amb el 4 de 8, que han desmuntat en dues ocasions i han tingut el 5 de 7 com a millor castell.

Els Xiquets del Serrallo se n'han anat del Concurs amb una sensació agredolça. Els del barri mariner han descarregat el setè 2 de 7 de la seva història i han volgut rematar l'actuació amb el 3 de 8, mai coronat per la colla. L'han desmuntat en dues ocasions i han acabat l'actuació amb dos castells. El 2 de 7 també ha sigut el millor castell dels Bordegassos de Vilanova, descarregat per primer cop enguany.

Entre la gamma mitjana-alta de set destaquen les estrenes del 3 de 7 per sota dels Castellers d'Esplugues, el 5 de 7 i el 7 de 7 dels Castellers de l'Alt Maresme i el 5 de 7 i 4 de 7 amb agulla dels Castellers de Cornellà. Així mateix, els Castellers de Poble Sec han completat el cinc i els dos castells de set amb agulla, mentre que els Castellers de la Sagrada Família han tingut els bàsics de set com a principals castells.

Les colles internacionals aterren a Tarragona

Entre les activitats paral·leles a les actuacions del Concurs cal destacar la diada de les colles internacionals de dissabte al matí a la plaça de la Font. Els Castellers d'Andorra s'han lluït amb una actuació completa amb tres castells de sis. Per la seva banda, tant els Castellers de Madrid com els Castellers de París, els Xiquets de Copenhaguen i els Castellers de Londres han pogut fer algun castell de sis, tot i que els anglesos només l'han coronat.

Aquest diumenge, la gran final

Aquest diumenge tornen els castells de gamma extra a la Tarraco Arena Plaça amb la lluita per la victòria final entre Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls. Totes tres tenen els castells sense folre al programa i els vilafranquins també tenen a punt les construccions de deu pisos.

stats