Ara Castells 17/09/2019

Jornada sobre la presència de la dona al món casteller, a càrrec dels Castellers de Barcelona

La jornada girarà al voltant d'aspectes mèdics, tècnics, socials i de presència als mitjans

Ara
2 min
Castellers de Barcelona

BarcelonaLa presència de la dona al món casteller és, segurament, un dels fets històrics que han fet evolucionar més les construccions humanes. El dissabte 5 d'octubre, finalment al seu local social, en el marc del 50è aniversari dels Castellers de Barcelona, la colla degana de la capital catalana organitza una jornada al voltant de la progressiva presència de dones en les colles.

En aquesta jornada matinal es debatrà, principalment, sobre quatre eixos principals: la salut, la tècnica, el clima social i els mitjans de comunicació. Totes elles comptaran amb dones membres de diverses colles castelleres i amb un ampli recorregut per aportar la seva experiència. Alhora, la jornada serà un nou espai per a la xerrada preparada per Jordi Joanico sobre els trastorns de conducta alimentària en els castells, que afecten majoritàriament a les noies.

Cartell de la jornada 'Aportació i vivència de la dona al món casteller'

Exposició fotogràfica

Entre els diversos actes que els barcelonins tenen programats per aquest any també hi ha l'exposició '200 anys de castells a Barcelona, 50 anys fent pinya', que compta amb quatre espais que mostren la història dels castells a Barcelona i els diferents fets que han marcat la trajectòria dels Castellers de Barcelona.

Més enllà dels castells històrics de la colla, en l'exposició també queden plasmats 12 pòsters que mostren la història dels castells a la ciutat catalana, com per exemple el primer document que parla de castells a Barcelona, que data del 1807; així com transmetre tot el vessant social de la colla. L'exposició està disponible fins al 30 de setembre, de 17 h a 20 h, a l'Orfeó Martinenc.

stats