Castells
Ara Castells 25/09/2022

La jornada de Torredembarra del Concurs de Castells realça les colles de set

Els Castellers de Berga i els Nois de la Torre guanyen la primera sessió

3 min
Ronda conjunta del Concurs de Castells a Torredembarra

TorredembarraTorredembarra ha viscut aquest diumenge la primera jornada del Concurs de Castells, que s'ha completat amb els Castellers de Berga i els Nois de la Torre com a guanyadors. Aquest any dotze colles hi han portat estrenes de construccions. El sostre l’han marcat el 5 de 7 i s'hi han vist força castells de la gamma mitjana de set. Moltes de les colles participants, per tant, han fet la seva millor actuació des de la represa la tardor de l’any anterior.

Els Castellers de Berga i els Nois de la Torre comptaven amb el programa més complet i s'han erigit en guanyadors: les dues colles incloïen les estrenes d'aquesta temporada del 5 de 7 i del 7 de 7. Els del tarragonès han afrontat d’inici el 7 de 7, una construcció que no descarregaven des de feia quatre anys i que s’han anotat després d’una bona defensa. A continuació han fet tant el 5 de 7 com el 4 de 7 amb agulla, força moguts tots dos. Els del Berguedà han replicat la mateixa actuació amb molt bona execució en tots els castells.

Totes dues colles, però, podrien haver quedat per sota d’uns Castellers de Badalona que després de descarregar els dos bàsics de set i el 3 de 7 amb agulla, han alçat el 2 de 7 en tercera ronda. Si l'haguessin descarregat, s'haurien col·locat en primera posició. Tot i això, el dos ja ha pujat força nerviós en terços i l’han hagut de desmuntar quan tenien els dosos col·locats.

D’aquesta manera, el podi l’han completat els Castellers d’Esparreguera, que han descarregat el primer 5 de 7 de l’any, a més dels dos castells de set amb agulla, en una jornada en què han arrossegat un gran nombre de camises. Els Castellers de Castelldefels també han fet el 5 de 7, tot i que ha quedat en carregat pel despenjament d’un dels dosos en la baixada en un castell que estava molt castigat des de feia estona. Els del Baix Llobregat també han estrenat els dos castells de set amb agulla.

Els que segurament han sortit de plaça més contents, en canvi, són els Castellers de Mollet. Els del Vallès han arrencat amb el primer 3 de 7 amb agulla de la temporada i l’eufòria s’ha desbordat quan, a continuació, han completat el primer 4 de 7 amb agulla de la seva història, que s’ha obert de mides a terços. Han acabat amb el 3 de 7.

Els Matossers de Molins de Rei i la Colla Castellera de Figueres han sigut les últimes colles que han fet un castell de la gamma mitjana de set. Els primers han atacat el 3 de 7 amb agulla en tercera ronda, que ha estat al límit en l’estructura del tres i més tard ha cedit el pilar. Abans havien fet els dos bàsics de set. Pel que fa als empordanesos, han arrancat amb bon peu amb el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla, però més tard se’ls ha girat l’actuació amb el 3 de 7 amb agulla. Primer n'han desmuntat la primera prova i a la segona el castell ha quedat en intent. Han acabat renunciant a la cinquena ronda.

Quatre colles més han fet castells de set. Els Castellers del Riberal han fet els dos bàsics de set, a més d’intentar el 3 de 7 amb agulla, i els Bous de la Bisbal han intentat per primera vegada a la seva història el 5 de 7. El castell, però, ha pujat força mogut i s’ha trencat quan ja l’estaven desmuntant. Finalment, els Castellers d’Altafulla han estrenat el 4 de 7, a més de fer el 3 de 7; un castell que també han descarregat els Castellers de Cerdanyola per primer cop aquest any.

D'altra banda, els Castellers de Mollet i els Castellers d’Altafulla han sigut designats com les dues millors agrupacions de gralles.

L’obertura del Concurs de Castells s’ha viscut amb gran emoció i alegries força generalitzades en una actuació que ha vist fins a 15 estrenes d’aquesta temporada. El cap de setmana que ve, la Tarraco Arena Plaça agafarà el protagonisme casteller amb les jornades del concurs de dissabte i diumenge.

stats