Ara Castells 22/06/2015

La Jove de Barcelona rubrica la millor diada de la seva història

El valor de les estructures amb agulla i l'estrena del set de set va premiar la formació barcelonina que va mobilitzar un important nombre de camises

Efren Garcia
2 min
Detall del pom de dalt del 7d7 de la Jove de Barcelona. CLAUDI DOMPER / COLLA JOVE DE BARCELONA

BarcelonaLa mostra catalana de Sant Andreu del Palomar, a Barcelona, va veure diumenge com la Colla Castellera Jove de Barcelona completava la millor actuació de la seva història en descarregar el primer set de set de la temporada. Els de la camisa grana van compartir plaça amb els Castellers de Sant Vicenç dels Horts i els Castellers de Badalona, que van completar castells bàsics de set.

La plaça d'Orfila va veure com la Jove de Barcelona premia a fons l'accelerador per completar la millor tripleta de castells del seu historial. El premi va ser doble ja que, a banda de segellar la segona diada amb tres castells de la gamma alta de set, el valor de les estructures amb agulla va suposar que els barcelonins s'apuntessin la millor actuació des de la seva fundació. Van iniciar la seva exhibició descarregant un dels seus millors quatres de set amb agulla i van deixar pel segon torn l'estrena més esperada. La Jove va completar amb èxit el segon set de set de la seva història, el primer d'aquest curs i el més matiner de la seva història. En la tercera ronda es va notar el cansament de la formació local que va afrontar un tres de set amb agulla mogut que es va entregirar fent treballar els membres del tronc de l'estructura exterior. Cal destacar la quantitat de castellers, amics i simpatitzants que els de la camisa bordeus van mobilitzar diumenge i que els fa somniar en repetir aquests castells i estrenar noves estructures durant les properes setmanes.

Els Castellers de Sant Vicenç dels Horts i els de Badalona van aparcar aquest cap de setmana els castells de la gamma alta de set. Els del Baix Llobregat van descarregar els dos castells bàsics de set i el primer cinc de sis de la temporada mentre que la Colla Micaco va tenir en el quatre de set el seu millor castells. Els de Badalona van descarregar el quatre després d'un intent desmuntat.

Castellers de Badalona: P4, 4d6a, id 4d7, 4d7, 5d6, P4

Castellers de Sant Vicenç dels Horts: P4, P4, 3d7, 4d7, 5d6, P5

Colla Castellera Jove de Barcelona: P4, P4, 4d7a, 7d7, 3d7a, P4b, V5

stats