Ara Castells 20/10/2015

La Jove de Tarragona acomiada la temporada amb l'Esperidió

Dissabte a la tarda la Colla Jove Xiquets de Tarragona donarà per acabada la seva temporada amb la diada de festa major de l'Esperidió al Pla de la Seu

Marta Díaz
2 min
Cartell de la diada de l'Esperidió de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. COLLA JOVE XIQUETS DE TARRAGONA

BarcelonaDissabte a les sis de la tarda al Pla de la Seu de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona donarà per acabada la seva temporada, un any més, amb la diada de l'Esperidió, en motiu de la seva festa major.

Enguany hi participen tres de les colles que sovintegen aquesta actuació, els Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Sant Cugat i els Nens del Vendrell, amb l'absència aquesta vegada dels Castellers de la Vila de Gràcia.

La colla tarragonina, amfitriona de l'actuació, tornarà a portar a plaça segurament les mateixes estructures que a la passada diada de Santa Teresa del Vendrell, és a dir, el tres de nou amb folre, el quatre de vuit amb agulla i el quatre de nou amb folre, completant la coneguda com a tripleta vilafranquina i intentant, a més, descarregar el pilar de vuit amb folre i manilles, que al Vendrell va quedar en carregat, si no hi ha cap sorpresa.

Tres de nou amb folre de la Colla Jove de Tarragona a la diada de l'Esperidió de l'any passat. COLLA JOVE XIQUETS DE TARRAGONA

Els Castellers de Sant Cugat, que diumenge van actuar a l'aniversari dels de la Sagrada Família, podrien plantejar-se portar a Tarragona el cinc de vuit, objectiu que ja volien intentar a l'actuació barcelonina però que finalment no van dur a terme. Als de Sant Cugat, però, encara els queden tres setmanes per a la seva diada, pel que podrien optar per seguir rodant el cinc de set i reservar l'estrena d'aquest castell, que no han intentat mai encara, per a l'última actuació a casa del seu calendari.

Els Nens del Vendrell, per la seva banda, que enguany han signat la millor temporada de la seva història, tornaran a plaça després d'una setmana de descans posterior a la diada de Santa Teresa al Vendrell, en la que van estrenar dos castells inèdits, completant la millor actuació del seu historial; i els Bordegassos de Vilanova seguiran el seu camí cap a la diada de la colla del proper 7 de novembre, després també d'una setmana de descans des de l'última diada a Bellprat.

La diada de l'Esperidió, doncs, s'iniciarà amb una cercavila des del local de la Colla Jove fins al Pla de la Seu i acabarà amb una festa al local dels del Cós del Bou.

stats