Castells
Ara Castells 15/10/2023

La Jove de Tarragona brilla amb dues gammes extres en la màgia del Vendrell

Els liles descarreguen el seu primer 5 de 9 amb folre de la temporada

1 min
5d9f de la Jove de Tarragona al Vendrell

L’idil·li de la Jove de Tarragona amb la plaça Vella del Vendrell és d’aquells únics que hi ha al món casteller. Aquest diumenge han firmat la millor actuació de la temporada, recuperant un 5 de 9 amb folre que no feien des del 2019. Els tarragonins tenien clar que aquest era el seu gran objectiu del dia i l’han afrontat en primera ronda. La Supercatedral ha pujat remenada i, amb l’aleta, les batzegades s’han intensificat. La seva defensa ha sigut superior per poder-se’l anotar i desfermar l’eufòria.

Amb l’empenta del cinc folrat, han volgut fer un pas més i tornar-hi amb el 2 de 9 amb folre i manilles. El d’aquest diumenge ha sigut segurament el millor del seu historial, tot i que no els ha permès respirar fins a descarregar-lo. Han tancat amb un 4 de 9 amb folre treballat i un pilar de 6 que cada cop dominen més.

A una setmana de Santa Úrsula, la Joves de Valls ha preferit posar el fre de mà i no portar la gamma extra; inclòs el 2 de 8 sense folre descarregat aquest divendres a assaig. Així doncs, ha completat la tripleta màgica, en la qual destaca un 3 de 9 amb folre que ja pensen posar damunt d’unes manilles a la plaça del Blat.

Els Nens del Vendrell es presentaven a plaça amb les intencions clares del 4 de 8 i 2 de 7, que han acompanyat del 7 de 7.

Per la seva banda, a Tarragona, la Vella va completar una actuació de rodatge amb castells de la gamma bàsica i alta de 8 també pensant en la gran cita de diumenge vinent.

stats