Ara Castells 14/10/2018

La Joves de Valls porta la màgia dels castells sense folre al Vendrell

Santa Teresa gaudeix amb el primer quatre sense folre descarregat enguany pels diables vermells

Efren Garcia
3 min
La Colla Joves Xiquets de Valls descarrega el seu primer 4d9 sense folre de l'any a una setmana de la diada de Santa Úrsula

El VendrellDesprés d'un Concurs de Castells d'alta intensitat, les colles castelleres han tornat a plantejar els seus reptes a plaça com si no hagués passat res. Tot i que les caigudes patides a la Tarraco Arena deuen haver passat factura tant físicament com mental, les grans cites sempre atreuen grans construccions i cap de les tres formacions reunides al Vendrell ha volgut renunciar al seu moment de protagonisme. La diada de Santa Teresa ha gaudit amb els castells sense folre de la formació vallenca quan falta només una setmana per Santa Úrsula, la Jove de Tarragona ha hagut de renunciar a la gamma extra però ha arrodonit sense problemes les construccions bàsiques de nou i els Nens del Vendrell no han volgut deixar passar l'oportunitat de completar per primer cop en la seva història el set de vuit, la primera construcció de la gamma alta de vuit que completen enguany.

El gust agredolç amb què la Colla Joves Xiquets de Valls va sortir de Tarragona la setmana passada ha sigut sense cap mena de dubte el motor que ha fet realitat avui una magnífica actuació. Els diables vermells han començat la seva exhibició descarregant amb serenor el tres de nou amb folre i s'han centrat en la ronda central. Després de coronar el dos de vuit sense folre al certamen tarragoní, van haver de renunciar al quatre de nou tot i col·locar-hi dos cops el pis de dosos. Avui han buscat la quadratura perfecta i no l'han tirat amunt fins al tercer peu. Han anat molt alerta amb l'ascens, aturant els moviments típics d'aquesta construcció sense tensar-la massa, i han dibuixat l'aleta només amb algun tremolí a la part superior. Han salvat la sortida del pom de dalt i del pis de sisens i han celebrat l'èxit durant la resta del descens. Els vallencs no n'han tingut prou i han volgut sumar també el dos de vuit sense folre, si bé aquest cop no han pogut completar la feina. L'han coronat amb suficiència però el descens ha estat dur i ha acabat fent cedir l'estructura.

Tot i que després de les paraules d'Aleix Bordas, cap de colla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, durant la roda de premsa del Concurs tot semblava apuntar que els tarragonins podrien portar el quatre de nou sense folre a la plaça Vella del Vendrell, finalment el castell total haurà d'esperar. Han decidit iniciar la seva actuació amb un còmode tres de nou folrat i han deixat el cinc de nou per al segon torn. El primer castell de gamma extra de la diada s'ha hagut de desmuntar a la primera de canvi a causa d'un desencaix entre el folre i el tronc que l'ha fet sacsejar molt prematurament. Han volgut assegurar la jugada canviant-lo per un quatre de nou folrat sense gaire misteri i han acabat abaixant el llistó en la tercera ronda. El cinc de vuit dels tarragonins ha fet poc efecte i però caldrà esperar a la diada de l'Esperidió per veure l'últim esforç dels de la camisa lila.

Els Nens del Vendrell no han estat menys i també han guardat la seva millor construcció per al segon torn. Han rubricat un excel·lent tres de vuit en primera ronda per escalfar motors. La colla local segueix demostrant un gran domini tècnic a l'hora d'executar les construccions bàsiques de vuit. Aparcats els folres després d'una nova caiguda durant el Concurs de Castells a Tarragona, han optat per ampliar el seu ventall amb una estructura que no havien provat mai fins ara, la del set de vuit. A la primera i sense dubtar ni un instant, els de la camisa vermella han fet sonar les gralles. Han bastit l'estructura amb delicadesa però amb la naturalitat de qui només està completant el trentè castell bàsic de la temporada i han fet senzill un set que els serveix per assolir per primer cop enguany la gamma alta. Han arrodonit la festa apamant el quatre de vuit.

Només la Colla Joves Xiquets de Valls ha superat el llistó dels cinc pisos d'alçada en la ronda de pilars. Els vallencs han completat amb comoditat un espadat de sis que enguany s'ha mostrat força irregular al llarg de la temporada. Si bé els Nens han aparcat el gran espadat, han completat ni més ni menys que cinc pilars de cinc de manera simultània, mentre que la Jove de Tarragona ha optat per fer-ne dos.

Nens del Vendrell: 3d8, 7d8, 4d8, 5 P5

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3d9f, id 5d9f, 4d9f, 5d8, 2 P5

Colla Joves Xiquets de Valls: 3d9f, 4d9, 2d8 c, P6

stats