Ara Castells 01/09/2015

Els "Minions de Terrassa" es fan virals a la xarxa

L'errada d'uns noticiaris espanyols en el nom de la colla egarenca Minyons de Terrassa fa que la xarxa s'ompli de crítiques però també de bromes al respecte

Marta Díaz
2 min

BarcelonaDiumenge, durant la diada de Sant Fèlix, el mitjà espanyol Antena 3, un dels molts mitjans que va acudir a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès per retransmetre la importantíssima actuació, va realitzar un desafortunat reportatge en directe durant el seu telenotícies per parlar de l'esdeveniment que s'estava duent a terme.

D'entre les coses que el noticiari va destacar, tres són les que han fet més rebombori ja que o estaven equivocades o demostraven una desafecció cap al fet casteller. Mónica Carrillo, presentadora dels noticiaris del cap de setmana, comença el reportatge destacant que la diada se celebrava a "Villafranca del Penedés" en honor a Sant Fèlix, suposat patró dels castellers. Aquestes dues errades han estat les que més indignació han aixecat entre els internautes, que han vist en la desinformació de la periodista una manca d'interés per la cultura catalana.

Però el que més rebombori ha fet han estat les declaracions del reportatge de Laura Bertran, enviada a plaça, quan, en parlar del tres de deu amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa, els d'Antena 3 els han anomenat "els Minions de Terrassa". Inmediatament, el mateix diumenge després del telenotícies i quan encara no havia acabat l'actuació, Twitter va començar a omplir-se de comentaris al respecte d'aquesta errada, què ha donat lloc, no tant a la indignació, si no a la burla, deixant muntatges fotogràfics i piulades d'allò més enginyoses.

Marc Fort, @marcfpi, era el primer en penjar a Twitter una paròdia de l'errada del telenotícies d'Antena 3 publicant el mateix diumenge aquesta piulada:

D'altres, com Cesar Uriol, @uriol17, han fet una crida a humoristes catalans com Toni Soler i Andreu Buenafuente avisant-los que aquest és "material del bo" per fer-ne befa:

Els minions amb la camisa malva s'han multiplicat a la xarxa:

D'altres, però, han estat més crítics amb el rerefons que aquestes errades deixen veure, com Josep Suñé, @pepsunye:

O l'usuari Maganó, @Dpujado77:

A Facebook també s'han vist muntatges d'allò més originals. Al grup "Castellers", un grup públic que dóna cabuda a tots aquells membres i aficionats de colles castelleres que vulguin compartir les seves experiències, notícies, fotografies, etc., han triomfat els muntatges d'Helena Pons:

Muntatge d'un pilar de quatre aixecat pels "Minions de Terrassa" de la mà d'Helena Pons. HELENA PONS

I de Chesco Felices Holguera:

En Chesco Felices Holguera proposa al grup "Castellers" un nou model d'escut on s'hi veu una torre de sis aixecada pels "Minions de Terrassa". CHESCO FELICES HOLGUERA

Els Minyons de Terrassa, per la seva banda, no han fet cap declaració al respecte sobre l'errada del noticiari en parlar d'ells.

stats