Ara Castells 02/07/2017

Els Minyons enceten una festa major de gamma extra

La formació egarenca corona el cinc de nou amb folre el dia abans de la diada de Sant Pere, l'actuació central del cap de setmana a Terrassa

Efren Garcia
2 min
Els Minyons carreguen el 5d9f més d'hora que mai, a la diada de vigília de festa major

TerrassaSi a la diada de vigília de festa major les colles castelleres acostumen a provar construccions inferiors a les de l'actuació central, l'exhibició de Sant Pere a Terrassa promet objectius d'alt voltatge. Els Minyons de Terrassa han sorprès aquest dissabte en atacar el cinc de nou amb folre més matiner del seu historial mentre que els Castellers han completat la major part dels castells de la gamma alta de set.

Amb el dos de nou i el tres de deu amb folre i manilles en cartera, el primer castell de gamma extra de la festa major de Terrassa ha arribat durant la diada de vigília. Els malves, que enguany encara no han completat el quatre de nou folrat, han decidit començar l'actuació amb el tres. El segon torn ha servit per confirmar els rumors d'última hora, que apuntaven la possibilitat de veure el cinc de nou amb folre ja dissabte. El castell s'ha alçat amb el tremolor típic de l'estructura però els malves l'han dominat fins al moment de l'aleta. Iniciat el descens, semblava que els tremolors no anaven a més i que podrien descarregar-lo, però un problema en el folre ha fet que el tres s'ensorrés i arrossegués l'estructura. La caiguda els ha fet aixecar el peu de l'accelerador i han optat per acabar la diada descarregant un dos de vuit amb folre que diumenge podrien dur al següent nivell.

El calendari ha volgut que el cinc dels malves hagi arribat més d'hora que mai, ja que fins ara el més matiner carregat del seu historial datava del 2 de juliol del 2006, un dia més tard que enguany. Els Minyons no havien provat mai fins ara aquesta estructura el dia abans de la seva diada de festa major i l'any passat, per exemple, no arribaria fins a la diada de Sant Fèlix.

Els Castellers de Terrassa, per la seva part, ho han aprofitat per fer pujar el màxim nombre de castellers possible en apostar pel set de set en primera ronda, el quatre amb el pilar i el cinc de set. Els de la camisa blau turquesa han protagonitzat un començament de temporada molt complert i això els permetrà afrontar els primers castells de vuit pisos en plenitud de facultats. Si el set de set de la diada de vigília era el vuitè de la temporada, el cinc arribava després d'una dotzena de descarregats. Han decidit reservar per a l'actuació de festa major l'estrena de tres estructures que podrien arribar totes juntes al Raval de Montserrat per completar la primera clàssica de castells de vuit de l'any, el tres i el quatre de vuit, més el dos de set.

Minyons de Terrassa: P4 cam, 3d9f, 5d9f c, 2d8f, 4 P4, P5

Castellers de Terrassa: P4 cam, 7d7, 4d7a, 5d7, P5

stats