Ara Castells 05/11/2017

Els Moixiganguers sumen 100 aletes de castells de vuit pisos

Van camí de completar la que ja és la millor temporada de la seva història

Efren Garcia
2 min
Els Moixiganguers descarreguen tres castells de vuit pisos a Terrassa i sumen 100 l'aleta número cent d'aquest nivell

TerrassaLa diada dels Castellers de Terrassa ha servit perquè els Moixiganguers d'Igualada completessin el seu castell de vuit pisos número 100 i per confirmar un estat de forma excepcional. Els de la camisa morada no havien descarregat mai fins ara el dos de vuit folrat i el tres de vuit a Terrassa. Aquestes dues construccions han estat precisament les encarregades de fer sumar l'aleta número 100 dels de la capital de l'Anoia. La seva actuació s'ha acabat amb un quatre de vuit que confirmava la sisena tripleta de vuit de l'any.

Des que l'any 2010 es van apuntar el seu primer quatre de vuit, els Moixiganguers han descarregat 92 construccions d'aquest nivell i n'han deixat carregades només 8. La colla de la camisa morada només ha caigut en 13 ocasions intentant un castell igual o superior al quatre de vuit, però suma un total de 29 intents desmuntats.

La seva millor estructura és el cinc de vuit assolit ara fa només una setmana en el seu primer intent. Destaca el domini del dos de vuit amb folre sobre un tres de vuit que els va costar acabar dominant. Han descarregat aquestes dues estructures el mateix nombre de cops, 18, tot i que la xifra de carregats fa decantar el pes cap al tres de vuit, amb tres carregats enfront de només dues torres. El castell de vuit pisos que han completat en més ocasions és el quatre de vuit, una estructura que van descarregar en el seu primer intent, de manera que són la primera colla convencional a aconseguir aquesta fita, després de la formació universitària dels Arreplegats de la Zona Universitària.

Aquest any els Moixiganguers han superat tots els seus registres i a falta d'una diada per acabar la temporada ja sumen vuit torres folrades. De les seves 100 aletes de vuit pisos, més d'un quart, 29, les han completat enguany. Avui dia ja sumen 11 castells de vuit pisos més que la temporada passada i estan a les portes dels castells de nou pisos.

stats