Ara Castells 22/06/2016

Els Nens del Vendrell presenten la Diada d’Homenatge a Jan Julivert

En aquesta edició, actuaran acompanyats dels Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona

Anna Marín
1 min

BarcelonaEl proper dissabte 2 de juny, els Nens del Vendrell celebraran la segona edició de la Diada d’Homenatge a Jan Julivert i ho faran al costat de tres colles per les quals el Julivert va ser un referent: Vilafranca, Joves de Valls i Jove de Tarragona. En Jan Julivert va ser casteller i cap de colla dels Nens del Vendrell, de fet, la història de la colla va estretament lligada a la seva figura. Va dirigir la colla durant 28 anys, des de 1944 fins a 1972, i va ser l’encarregat de convertir els Nens en una colla pionera. El primer 3 de 8 descarregat del segle XX o el primer pilar de 6 es van aconseguir sota el seu liderat, però va destacar sobretot per “inventar” i estructurar els folres dels castells, aconseguint descarregar la primera torre de 8 amb folre del segle.

Durant l’acte de presentació del seu homenatge, les colles presents van destacar la importància del Jan Julivert per l’evolució del món casteller. A més, van anunciar que aquesta és una diada important del seu calendari i que hi portaran els seus millors castells. Pels Nens, a més, coincideix amb l’any del seu 90è aniversari, fet que la converteix en una diada ben especial.

La diada anirà acompanyada d’una sèrie de vídeos que narren els moments més destacats del pas del Jan Julivert pels Nens del Vendrell. A les xarxes, ja es pot trobar el primer d’aquests relats, a més de l’emotiu vídeo promocional de la diada.

Per finalitzar l’acte, es va fer el sorteig de l’ordre de participació de les colles. Així, els Nens del Vendrell obriran l’actuació, seguits dels Castellers de Vilafranca, la Joves de Valls i la Jove de Tarragona.

stats