Microsites 07/10/2016

La passió de descarregar el tres de deu fa la volta al món

El petó espontani de dos castellers en descarregar la colossal construcció a les Festes de la Mercè de Barcelona triomfa a les xarxes

Carol Martín
1 min
La passió de descarregar el tres de deu fa la volta al món

BarcelonaMireia Comas, fotògrafa i castellera dels Minyons de Terrassa, va captar el 25 de setembre, durant la celebració de la diada castellera de les colles convidades de La Mercè a Barcelona, una instantània que ha fet la volta al món; dos castellers dels Minyons de Terrassa, que ocupen dues posicions de les manilles del tres de deu que van descarregar, es fan un petó que transmet la passió i l’emoció del moment.

La fotografia s’ha convertit en fenomen viral, amb milers de repiulades a Twitter, i diverses associacions de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transexuals se n’han fet ressò:

Tot i aquesta defensa de l’amor homosexual sense complexes, en una entrevista, els protagonistes del petó van explicar que ni són parella ni són gais. De fet, a l’entrevista concedida per l'autora de la fotografia a BTV, Comas explica que són dos amics de la infantesa i la promesa del petó va néixer per Sant Fèlix, quan els malves van intentar el tres de deu però no el van poder descarregar. No va ser fins al castell de la plaça Sant Jaume que els dos castellers van complir la promesa, i Comas va ser-hi per immortalitzar-ho.

Els Minyons de Terrassa es mostren orgullosos de la fotografia, que està fent la volta al món, i declaren a través del seu compte de Twitter que la instantània demostra què són: amor i passió sense tabús.

stats