Ara Castells 31/05/2015

La pluja atura l’actuació de Berga abans d’hora

Després de començar amb una hora de retard per la manca de les ambulàncies, la jornada s'ha hagut d'interrompre abans del final per l'arribada de la pluja

Efren Garcia
2 min
Els Minyons segueixen sumant castells de nou pisos a Berga. CEDIDA PER @CASTELLISTICA

BarcelonaLa diada dels Quatre Fuets a Berga s'ha vist interrompuda per culpa de pluja que ha arribat a final de la segona ronda. Els Castellers de Berga i els de Barcelona han pogut acabar el seu tercer castell ja sota l'aigua però els Minyons han hagut de renunciar-hi davant la impossibilitat de mantenir l'actuació en les condicions òptimes de seguretat.

Si bé la diada comptava amb tots els ingredients per esdevenir l'actuació més important de la jornada, el retràs d'un hora en el seu inici degut a la manca de les ambulàncies s'ha acabat pagant car.

Si una colla ha pogut acabar contenta avui aquesta és la dels Castellers de Berga. La formació local ha estat la primera en actuar i això els ha beneficiat. Han descarregat el segon quatre de set amb agulla de l'any en la primera ronda i s'han tret l'espina del cinc de set, que va quedar en carregat el dia 1 de maig. Avui l'han descarregat i l'han acompanyat del primer set de set de l'any, el quart de la colla i el més matiner del seu historial. Aquests tres castells de la gamma alta de set suposen, a més, la millor actuació de la història dels de Berga, que igualen d'aquesta manera els resultats de l'actuació del seu segon aniversari celebrat l'any passat.

Els Castellers de Barcelona han aconseguit apuntar-se tres castells, si bé han decidit abaixar el llistó en el tercer torn, després d'una caiguda en primera ronda i amb l'efecte de la pluja, que ja era protagonista a la capital del Berguedà. Han començat l'actuació amb la gran estrena de la jornada, el quatre de vuit amb agulla. El castell s'ha coronat i ha arribat a deixar lliure l'espadat de sis però aquest ha cedit quan la canalla iniciava el descens. Han aprofitat la segona ronda per repetir el cinc de vuit, que van estrenar fa quinze dies a la diada castellera de la festa major de Nou Barris. Si encara existia la possibilitat d'alçar un castell de nou pisos al tercer torn, s'ha diluït amb la pluja que ja queia amb insistència. Han optat per arrodonir l'actuació amb un tres de vuit.

Els Minyons de Terrassa han estat els més perjudicats en aquest sentit. Fidels al seu gran inici de temporada han apostat per atacar el tres de nou amb folre en primera ronda. Han deixat el quatre de vuit amb agulla pel segon torn. El d'avui ha esdevingut el quart del curs dels malves i, sumant-li els cinc castells de nou pisos que han assolit ja enguany, tot fa pensar que arribaran a la seva festa major en el millor estat de forma possible. La pluja, que ja havia negat completament la plaça de Sant Pere, els ha obligat a renunciar a un tercer castell.

Els tres espadats de cinc, un per part de cada colla, s'han alçat ja entre paraigües, després que per un parell de cops tots els castellers s'haguessin de cobrir per grans lones per resguardar-se de l'aigua.

Castellers de Berga: 4d7a, 5d7, 7d7, P5

Castellers de Barcelona: 4d8a c, 5d8, 3d8, P5

Minyons de Terrassa: 3d9f, 4d8a, P5

stats