Ara Castells 24/11/2015

Els primers Premis Ara Castells s'entreguen avui a l'antiga fàbrica d'Estrella Damm

El jurat alça com a guanyadors els Castellers de Vilafranca i la votació popular tria els Castellers d'Andorra

Ara
3 min
Jurat dels primers premis Ara castells / LAURA GÓMEZ

BarcelonaDesprés de l'última gran cita castellera de l'any, l'ARA vol cloure la temporada celebrant-ho amb els seus protagonistes, els castellers que setmana rere setmana lluiten per superar els seus registres, per fer créixer les colles i per fer més gran la tradició d'alçar torres humanes en contra de la llei de la gravetat. Aquest dimarts, 24 de novembre, l'equip de la secció castellera del diari farà l'entrega dels primers Premis Ara Castells a l'antiga fàbrica d'Estrella Damm en un acte que comptarà amb la presència de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i que finalitzarà amb una taula rodona que parlarà dels castells de deu pisos.

Un jurat format per set periodistes especialitzats de diversos mitjans de comunicació ha estat l'encarregat de triar tres dels sis premis. Cinc fotògrafs i fotoperiodistes han seleccionat la millor fotografia d'entre les que s'han publicat aquesta temporada a Instagram amb l'etiqueta #AraCastells. Els dos premis restants s'han decidit per mitjà del rànquing Estrella Damm i a través de la votació popular a les xarxes socials.

Guillem Bargalló i Gerard Recasens, del Diaricasteller.cat; Toni Comas, de la Xarxa de Comunicació Local; Pep Ribes, de RTV Vilafranca; Raquel Sans, de TV3; Josep Torreño, de Festadirecta.cat, i Efren Garcia, especialista casteller del diari ARA, han estat els encarregats de triar els premis a la colla que més ha crescut, a la més segura i a la més innovadora. Marta Arjona, Xavier Bertral, David Oliete, Dani Serò i Pere Toda han seleccionat la millor imatge castellera de la temporada, i els aficionats i castellers seguidors del diari ARA han escollit amb els seus vots la colla més popular.

Premi Rànquing Estrella Damm: Castellers de Vilafranca

La formació vilafranquina ha finalitzat la temporada la primera del rànquing gràcies a castells com el tres de deu amb folre i manilles, el dos de vuit sense folre, el tres de nou amb folre i agulla o el pilar de vuit emmanillat. Aquest any, a més, han segellat la millor actuació de la història moderna del fet casteller.

La colla més popular: Castellers d'Andorra

La colla del país dels Pirineus ha estat la més votada a través de les xarxes socials. Els nostres lectors els han concedit els seus vots a Twitter fent servir l'etiqueta #premisARAcastells i a la pàgina castellera del diari ARA a Facebook.

La colla que creix més: Nens del Vendrell

El jurat ha concedit el premi a la colla del Baix Penedès gràcies a una trajectòria fulminant que els ha dut a completar el seu primer castell de nou pisos en una jornada en la qual van arribar a descarregar tres estructures estrenades aquesta mateixa temporada.

La colla més segura: Colla Castellera Jove de Barcelona

La combinació d'una altíssima efectivitat, d'un baix índex de sinistralitat i d'un creixement exponencial de la formació barcelonina en la millor temporada de la seva història ha estat clau en la decisió del jurat. La seguretat de la Jove arriba en un any d'un gran creixement.

La colla més innovadora: Castellers de Sants

En reconeixement a l'adaptació de la colla a les noves tecnologies que fan possible des de la confirmació de l'assistència dels seus castellers a assaigs i actuacions fins al càlcul de les altures dels troncs de les seves construccions. Els Castellers de Sants han sabut aprofitar com cap altra colla els mitjans que tenen al seu abast per millorar dia rere dia.

La imatge castellera de l'any: Elena Gavaldà Dattoli

Per immortalitzar la celebració del dos de nou amb folre i manilles que els Xiquets de Tarragona van descarregar en la diada de Tots Sants amb la naturalitat i sensibilitat que fan més gran un moment tan íntim com aquest.

stats