Castells
Ara Castells 09/10/2022

La ressaca del Concurs rebaixa la intensitat castellera

Els bàsics de 8 marquen el sostre del cap de setmana

3 min
3d8 de la Colla Vella

Força colles han viscut una setmana d'impàs, amb una baixada substancial de camises a assaig i amb canvis forçats als castells degut al desgast que comporta el Concurs. Això també s'ha notat en un cap de setmana amb poques actuacions i en què la Colla Vella, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han completat els bàsics de 8 com a millors castells.

El Pla de la Seu tornava aquest dissabte a acollir una actuació, en aquest cas amb motiu de la Diada final de temporada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. La Colla Vella dels Xiquets de Valls hi arribava bastant condicionada per les caigudes i lesions del Concurs, fet pel qual van tenir una actuació tranquil·la amb la clàssica de vuit, amb el 3 de 8, el 4 de 8 i el 2 de 7. Els rosats hauran d’afrontar ara dues setmanes de gran intensitat als assajos abans de la gran cita de Santa Úrsula.

Tampoc arribava 100% la colla local, que va poder completar el 3 de 8, el 5 de 7 i el 3 de 7 amb agulla. A més, van acabar amb mal regust de boca, ja que van fer un intent de pilar de 6 quan l'enxaneta es tronava a punt de coronar-lo. Els de Sant Pere i Sant Pau, per tant, tanquen una temporada molt bona en la qual han exhibit amb gran domini els castells de la clàssica de vuit, però s’han quedat a les portes de poder ampliar el ventall amb un únic pilar de 7 amb folre carregat.

Els Xiquets de Reus també van tenir una actuació de rodatge, amb el 2 de 7 com a millor castell i els bàsics de 7. Als de la camisa avellana encara els falta un mes de temporada per poder ajuntar els seus millors castells i fer-hi la tripleta de vuit.

Els altres castells de vuit del cap de setmana s’han vist a Manresa, on els Minyons de Terrassa han fet el 3 i el 4 de 8, a més del 5 de 7. Els malves encaren un tram molt important de la temporada, en el qual sobresurten les cites de Sant Narcís a Girona i la seva diada com a darrera actuació de l’any.

Per la seva banda, els Tirallongues de Manresa han atacat per segon cop el 5 de 7, però s’ha quedat en desmuntat en dues ocasions. D’aquesta manera, han completat l’actuació amb els dos castells de set amb agulla i el 3 de 7. Els Castellers de Lleida també s’han desplaçat a la capital del Bages, on han completat el 5 de 7 com a millor castell.

Sarrià estrena els set pisos

La gran notícia del cap de setmana la trobem en el primer castell de set de la història dels Castellers de Sarrià –el 4 de 7–, amb el qual han assolit una fita que no va assolir la colla desapareguda al barri a inicis de segle. Els barcelonins, a més, han tingut una actuació rodona amb el 2 de 6, el 5 de 6 i el pilar de 5.

També hi han pres part els Castellers de Barcelona, que han recuperat confiança amb el dos, descarregant el 2 de 7, després del que van carregar damunt d'un folre al Concurs. A més, hi han fet el 5 de 7 i el 4 de 7. Finalment, els Laietans de Gramenet han completat el 3 de 6 amb agulla com a millor castell.

Els Matossers de Molins de Rei han revalidat el 3 i el 4 de 7 en la seva festa major, castells que també van completar els Castellers de Badalona. El cap de setmana ha estat profitós per a les colles de sis amb les estrenes del 2 de 6 de la Jove d’Hospitalet i Castellers del Foix de Cubelles, i el 3 de 6 dels Castellers de Viladecans.

stats