Microsites 27/07/2015

S’acaba el juliol amb un cap de setmana de grans estrenes

Nou colles firmen l'última actuació del mes estrenant o recuperant noves construccions en un cap de setmana ple d'emocions i reptes

Marta Díaz
2 min
Cinc de vuit descarregat quaranta anys després pels Nens del Vendrell. MANEL LANZÓN

BarcelonaL'últim cap de setmana de juliol ha deixat el món casteller revolucionat pel gran nombre de construccions que diverses colles arreu del territori han assolit per primera vegada a la seva història o han descarregat per primer cop aquest any, augurant un agost d'alt nivell casteller per a unes colles i tancant el primer tram de temporada abans de vacances amb grans resultats, per a les altres.

Sota el lema "sent, somia, supera", els Nens del Vendrell van assolir diumenge a la Diada de Santa Anna el seu primer cinc de vuit, descarregant-lo per primera vegada quaranta anys després del seu últim intent al 1975. Els Nens, que encara reviuen l'emoció del moment i la seva alegria posterior, han començat a acomplir les promeses que els seus membres havien fet si descarregaven aquest castell tan important per a ells.

L'altre cinc de vuit protagonista de la jornada castellera va arribar de mans dels Marrecs de Salt, que el van descarregar per primera vegada a la diada de Sant Narcís després d'haver-se quedat en carregat a finals de la temporada passada. Els Marrecs, a més, van acompanyar la gran fita amb un dos de vuit amb folre, el primer de la temporada, i un tres de vuit, completant la millor actuació de la seva història fins el moment.

Un altre dos de vuit d'estrena va ser el que els Xicots de Vilafranca van completar, no una, sinó dues vegades durant el cap de setmana, la primera dissabte a la diada de les Vivendes de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la segona diumenge a la Festa Major de Sant Vicenç dels Horts amb els Carallots com a amfitrions. Aquests, per la seva banda, van descarregar per primera vegada aquesta temporada el quatre de set amb agulla, tancant un primer tram de temporada històric pels del Baix Llobregat.

La Diada de Les Santes, per la seva banda, va deixar també estrenes de la mà dels Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró. Els Verds van descarregar el seu primer pilar de vuit amb folre i manilles de la temporada i van intentar, tot i que sense èxit, el primer tres de nou amb folre i agulla del 2015. Els Capgrossos, per la seva banda, van recuperar el quatre de nou amb folre, que va quedar en carregat, i van descarregar el pilar de set amb folre.

Tres colles van afegir a les seves files l'estrena del tres de set aquest cap de setmana: els Brivalls de Cornudella, els Encantats de Begues i els Xiquets de Vila-seca. Els Brivalls, amb el primer tres de set de la temporada, repetien dissabte a Reus la millor actuació de la seva història, i els de Begues, a més de descarregar el primer tres de set de la seva història, veien convertida la seva plaça en plaça de nou de mans dels Castellers de Barcelona, que van carregar un tres de nou amb folre.

Finalment, els Xics Caleros van sumar diumenge el seu castell número 100 a la Diada de La Ràpita descarregant un quatre de sis amb agulla.

stats