Ara Castells 11/09/2016

Els Salats i els Xics s'apunten el premi de la torre

La colla castellera de Súria descarrega el primer dos de set de la seva història i la de Granollers el primer dos folrat de l'any

Efren Garcia
2 min
Els Salats descarreguen el primer 2d7 de la seva història

BarcelonaSi hi ha un castell que marca l'evolució tècnica d'una colla aquest és el dos, o torre, en segons quines zones del país. La temporada castellera s'ha tornat a posar en marxa fora de la zona tradicional, on les formacions van aturar la seva activitat durant els mesos de vacances estivals, i ho ha fet amb gran intensitat. A quinze dies del Concurs de Castells dues agrupacions han fet un important pas endavant gràcies a aquesta estructura. Els Salats de Súria l'han completat de set pisos per primer cop en la seva història mentre que els Xics de Granollers han coronat el primer dos folrat de l'any.

En plena vigília de la Diada Nacional, els Salats de Súria van completar dissabte el castell més important del seu historial a la jornada castellera de la festa major de Castellar del Vallès. Els de la camisa de color potassa van atacar el dos de set en primera ronda i van descarregar-lo per primer cop en la seva història. La colla ja l'havia provat en dues ocasions el 2014, en el concurs de castells i a la diada de la colla, però en els dos casos van haver de desmuntar-lo. Dos anys després arriba per als Salats de Súria el premi que genera unes noves expectatives de cara a la jornada del Concurs de Castells.

A Llinars del Vallès el premi ha estat per als Xics de Granollers, si bé la festa no ha pogut ser completa. El seu objectiu, l'assalt a la gamma alta de vuit, ha quedat a mitges ja que el dos de vuit amb folre que han portat a plaça ha quedat només coronat. Els Xics s'apunten així el setè dos de vuit del seu historial, el quart carregat i el primer de la temporada. La festa major de Llinars del Vallès, curiosament, va l'escenari que va veure el primer intent de dos dels de la camisa bordeus el 1999 i l'últim coronat ara fa exactament un any.

Dissabte 10/09/2016

Castellar del Vallès - Diada de festa major

Castellers de Castellar del Vallès: 4 P4, 4d6a, 7d6, 5d6, P4

Salats de Súria: P4, P4, 2d7, 3d7a, 3d7, P5 c

Castellers de Cornellà: id 4d7, 3d7, id 4d7, 3d6xs, P4

Castellers de Mollet: P4, 3d6a, 3d6, 2d6, P4

Diumenge 11/09/2016

Llinars del Vallès - Diada Nacional

Xics de Granollers: P4, P4, 2d8f c, 7d7, 4d8, P5, P5

Castellers de Sant Cugat: P4, P4, 2d7, id 4d8, id 4d8, 5d7, 4d7, P5

stats