Castells
Ara Castells 20/08/2023

Sant Magí reafirma el gran moment de les colles tarragonines

La Jove de Tarragona carrega les seves primeres manilles del curs amb el 2 de 9

2 min
2d9fm(c) de la Jove de Tarragona

Tarragona viu un gran nivell de forma i aquest dissabte es va tornar a demostrar en la Diada de Sant Magí. Les quatre colles van completar una gran actuació de màxims en menys de tres hores on només la Jove de Tarragona va patir una caiguda. Precisament va ser en el castell més gran que es va veure: el 2 de 9 amb folre i manilles.

A més del dos emmanillat, es van veure quatre castells de nou més: el tres i el quatre de nou amb folre, tant de la mateixa Jove com dels Xiquets de Tarragona. En el cas dels matalassers, a més, era el seu primer quatre folrat de la temporada. Amb el 5 de 8 de tercera ronda completaven la primera tripleta màgica des del 2018.

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va mostrar una gran seguretat revalidant la clàssica de vuit de Sant Roc, amb els bàsics de 8 i el 2 de 7. El castell més èpic va venir de part del 2 de 7 dels Xiquets del Serrallo, amb una defensa titànica a la descarregada.

Vilafranca estrena plaça de 9 a Ascó

Els Castellers de Vilafranca es van desplaçar fins a Ascó, on van descarregar el primer castell de nou que es veu a la Ribera d’Ebre, en forma de 3 de 9 amb folre. Per altra banda, els verds van completar el 4 de 8 amb l’agulla i el pilar de 7 amb folre com a castells destacats.

Recuperació pausada de la Vella

Després d'una accidentada Diada a la Bisbal amb dues caigudes, aquest cap de setmana la Colla Vella ha tingut una actuació més tranquil·la amb el 4 de 8 amb el pilar com a millor castell.

Per altra banda, els Minyons han tornat de vacances completant la clàssica de vuit.

stats