Microsites 15/09/2015

Santa Tecla comença homenatjant els seus veterans

Vint-i-un castellers membres de les colles de Tarragona van ser reconeguts ahir com a Teclers d'Honor per més de 25 anys d'implicació en el fet casteller

Marta Díaz
2 min
Els sis Teclers d'Honor membres dels Xiquets de Tarragona. XIQUETS DE TARRAGONA

BarcelonaAhir a la tarda, en el primer dia de les festes de Santa Tecla de Tarragona, l'Ajuntament de la ciutat va retre homenatge als Teclers d'Honor d'enguany a la sala d'actes del consistori. Aquest és un reconeixement que la ciutat de Tarragona concedeix a tots aquells membres d'entitats culturals que han estat participant activament a les festes durant 25 anys.

Dels pocs més de quaranta tarragonins nomenats enguany com a Teclers d'Honor, 21 són membres de les colles castelleres de la ciutat que han estat triats per rebre aquest homenatge en reconeixement dels més de 25 anys d'implicació i constància dins el món casteller.

La colla que més castellers ha proposat i, per tant, compta amb més Teclers d'Honor, és la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, que ha homenatjat 11 dels seus castellers precisament l'any que celebra un quart de segle d'història. Així, els nous Teclers d'Honor de la colla, presents des de la seva fundació, són Maribel Fontirroig Fernández, Josep M. Pascual Ferré, Pau Alujas Puigvert, Pilar Navarro Mármol, Jose Estébanez Moral, Josefina López de Arcos, Basilio López de Arcos, Josep M. Pascual Jiménez, M. Carmen Cabello Rioja, Francisco Bori Rubio i Siscu Bori Pallàs.

Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, van acompanyar a l'acte sis dels seus companys, Emilio Garcia Salgado, Enric Guim Domenech, Josep Albert Cortada Ausin, Carme Ferré "Cuca", Pilar Borrero Pedrola i Angel Moreno Rodríguez. La colla ha volgut retre aquest especial homenatge no només a membres del tronc i de la pinya, sinó també a dues castelleres clau en el significat de l'entrada de la dona en el món dels castells, Carme Ferré 'Cuca' i Pilar Borrero Pedrola, i el seu fotògraf Emilio Garcia Salgado, que ha contribuït de forma notable al llegat de l'Arxiu de la Colla.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona, per la seva banda, compta també amb quatre nous Teclers d'Honor entre els seus membres històrics, Albert Grau Valls, Jordi Grau Valls, Tomàs Sampietro Royo i Marga Novell Pons, i els Xiquets del Serrallo, amb uns altres sis castellers del barri marítim, Aleix Herrera Simó, María Rillo Mendoza, Antonio Miguel Rillo Mendoza, Anna Aguiló Álvarez, Mónica Aguiló Álvarez i Joan Antón Aguiló Pascual.

Albert Grau Valls, Jordi Grau Valls, Tomàs Sampietro Royo i Marga Novell Pons, Teclers d'Honor de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. COLLA JOVE XIQUETS DE TARRAGONA

La ciutat de Tarragona reconeix així la constància i l'esforç dels tarragonins que contribueixen a mantenir i enriquir el fet casteller, i la cultura popular en general, a la seva ciutat.

stats