Ara Castells 03/04/2016

S'imposa el cartell tradicional a la diada de Sant Fèlix

Els organitzadors vilafranquins anuncien que els Castellers de Vilafranca, les dues colles de Valls i els Minyons de Terrassa es tornaran a trobar

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Vilafranca coronen el tres de deu amb folre i manilles / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaEls administradors de la festa major de Vilafranca del Penedès han fet públic aquesta tarda el cartell d'una de les diades més mediàtiques de l'any, la de Sant Fèlix. Després que els Xicots de Vilafranca anunciessin aquest 22 de gener la intenció de no participar en la diada tot i haver coronat durant el 2015 el tres de nou amb folre, un castell que els podria haver obert la porta a prendre-hi part, el cartell de la diada s'ha fet oficial per mitjà del perfil de Twitter de la festa major vilafranquina. La decisió finalment ha estat la de mantenir les quatre colles que van actuar a la plaça de la Vila la temporada passada: els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa.

Els rumors es van disparar una temporada més quan alguns mitjans especialitzats van fer públic que els administradors havien inclòs aquesta temporada els Xiquets de Tarragona entre les colles que calia tenir en compte a l'hora de triar les formacions que prendrien part en la diada de Sant Fèlix. La visita dels organitzadors a la formació tarragonina es va sumar, com ve sent habitual els últims anys, a les que també van fer a les dues colles de Valls, els Minyons de Terrassa i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. A inicis del mes de març la 'Revista Castells' anunciava que s'havia descartat que la diada comptés amb cinc colles, i encara menys amb sis.

Finalment la decisió no ha estat cap sorpresa, ja que les quatre colles que es veuran les cares el 30 d'agost a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès seran les que més cops ho han fet fins ara. Castellers de Vilafranca, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa s'han trobat 24 cops a la diada de Sant Fèlix, enguany ho faran per vint-i-cinquè.

stats