Ara Castells 13/08/2015

La Societat Bisbalenca es posa guapa per la festa major

A partir d'aquesta setmana la façana del local de l'associació del municipi del Baix Penedès lluirà uns vinils que il·lustren les activitats que s'hi acullen

Ara
1 min
La façana renovada de la Societat. SOCIETAT CULTURAL I RECREATIVA BISBALENCA

BarcelonaAl costat de les les 11 plaques castelleres que guarneixen la façana de l'edifici de la Societat Bisbalenca, aquest any quatre grans vinils donaran color al carrer del Doctor Robert. L'associació penedesenca ha estrenat aquesta setmana, a les portes de la festa major, un seguit d'il·lustracions dedicades a aquelles activitats que acull l'edifici. El fet casteller no en serà una excepció, però al costat de tants grans castells, la imatge que ha triat la Societat és la de la formació local, que tot just fa els seus primers passos.

La persiana de la finestra situada a l'esquerra de la façana del local, la més propera a les plaques castelleres, ha estat la destinada a la cultura popular. Gegants, sardanes i els castells de la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès donen un color i una vitalitat nous a aquest indret. Altres imatges triades han estat les partides de dòmino, les obres de teatre, les gralles i els timbals o les majorets.

Si bé aquesta temporada la diada castellera de la festa major de la Bisbal del Penedès serà organitzada encara per l'Ajuntament, la Societat i el consistori ja han establert els primers contactes amb la intenció que l'entitat recuperi el seu protagonisme. La nova colla castellera del municipi del Baix Penedès farà la seva estrena en societat aquest cap de setmana. Divendres actuarà en cercavila al costat dels diables i els gegants locals i del ball de gitanes de l'Arboç. Dissabte alçaran els pilars de presentació de la diada de la Mare de Deu d'Agost i construiran un castell just abans d'iniciar l'actuació, que enguany comptarà amb la participació de les dues colles de Valls i els Castellers de Vilafranca.

stats