Castells

Solvents ampliant la gamma

Les colles segueixen eixamplant el ventall just abans d’afrontar un juny d’esclat

2 min
5d8 de la Jove de Tarragona

Les setmanes d’escalfament ja estan quedant enrere i les colles van afrontant reptes ambiciosos. Així doncs, les principals colles continuen ampliant el ventall de 8 tot just abans d’afrontar un juny d’esclat.

Salt endavant de la Jove de Tarragona

Els tarragonins han fet un pas important aquest cap de setmana descarregant els seus primers 5 de 8 i 4 de 8 amb l’agulla de l’any. Al seu costat, la Colla Vella dels Xiquets de Valls també van completar aquests mateixos dos castells. La colla local, els Xiquets de Reus, van igualar el 2 de 7 i el 4 de 8 de la setmana anterior.

Entre altres estrenes, destaca el 2 de 8 amb folre de la Joves de Valls i el 3 de 8 dels Castellers de Sants, que, per contra, no van poder revalidar el dos folrat i només el van poder desmuntar.

Vilafranca prepara les manilles

Els Castellers de Vilafranca són la colla que ha anat marcant el ritme en aquest inici de temporada. Aquest diumenge han sumat el quart 3 de 9 amb folre de l’any, juntament amb el 5 de 8 i la torre de 8 amb folre. Els verds, per tant, ja estan a punt d’afrontar la gamma extra i tot apunta que aquest dissabte la veurem en forma de torre emmanillada al Vendrell. Al seu costat, els Moixiganguers han fet la clàssica de 8.

Berga i Terrassa s’anoten els 8 pisos

El cap de setmana ha portat grans alegries als Castellers de Berga i els Castellers de Terrassa, que han descarregat el primer 4 de 8 de la temporada. Amb aquest castell, acompanyat del 7 de 7 i el 5 de 7, els berguedans han igualat la millor actuació de la seva història. Els terrassencs també han fet el 7, però han ensopegat amb el 5 i han tancat l’actuació amb dos castells.

Altres castells de 8 han sigut el doblet de Minyons de Terrassa i el 4 de 8 de Castellers de Sant Cugat.

stats