Ara Castells 03/07/2016

Terrassa s'emmanilla per partida doble

Els Minyons i la Colla Joves Xiquets de Valls coronen el dos de nou amb folre i manilles i els Castellers s'apunten els primers castells de vuit pisos

Efren Garcia
2 min
Els Minyons de Terrassa coronen el primer 2d9fm de la temporada

TerrassaLa festa major de Terrassa ha tornat a gaudir d'una diada de màxim nivell gràcies als castells de gamma extra dels Minyons i de la Colla Joves Xiquets de Valls. Els Castellers de Terrassa han fet dues passes endavant en completar els primers castells de vuit pisos de l'any. La jornada no ha decebut i ha demostrat la fortalesa de les tres colles participants.

Els Minyons de Terrassa han aprofitat la setmana per refer-se d'una situació complicada i han plantejat la diada de la seva festa major amb els màxims objectius possibles. Fidels a la seva manera de fer, han començat l'actuació plantant cara al castell més important de la jornada, el dos de nou amb folre i manilles. La torre s'ha alçat sense complicacions fins a l'aleta però passat l'equador s'han evidenciat els problemes. Una forta sotragada ha sorprès el públic, que s'ha preparat per a una lluita agònica. Els malves han salvat la sortida de la canalla però no han pogut fer més. Quan ja semblava que el podrien salvar, el castell s'ha trencat, fet que no ha impedit l'ovació d'una plaça entregada. Han demostrat la seva solidesa completant un magnífic quatre de nou folrat. I han segellat l'actuació dominant el tres de nou amb folre. Potser el més complicat del dia era arrodonir la feina després de l'esforç inicial.

El repte principal dels Castellers de Terrassa passava avui per recuperar la gamma de castells de vuit. No han volgut deixar-ho reposar i han obert plaça amb el primer quatre de vuit que intenten aquest any. Calma en els gestos i serenor a l'hora de plantejar el castell. El quatre s'ha format sòlid i ha mantingut unes mides exemplars fins al moment de desmuntar. La colla ha començat la diada tal com l'acabaria, amb càntics, somriures i llàgrimes d'emoció. Han optat pel nou de set en el segon torn i han doblat l'aposta buscant el primer tres de vuit de l'any en el tercer. Amb més nervis que amb el quatre, el tres s'ha construït amb gran correcció i ha costat fermar les emocions en un descens llargament celebrat.

La Colla Joves Xiquets de Valls ha apostat fort per la diada de la festa major de Terrassa. Ha començat la seva actuació descarregant sense complicacions el tres de nou amb folre, i ha deixat així el dos de nou emmanillat per a la ronda central. La torre vallenca ha necessitat la col·laboració a la pinya de les altres dues formacions i s'ha hagut de desmuntar en primera instància, quan ja entrava el pis de dosos. La determinació de la Joves els ha empès a tornar-hi per acabar celebrant el segon castell de gamma extra de la temporada. El dos ha amenaçat d'entregirar-se des dels primers compassos i s'ha tensat molt abans de l'aleta. Després de carregar, la lluita no ha estat insuficient i el castell ha acabat espetegant. Han arrodonit la feina descarregant un treballat quatre de nou amb folre.

Castellers de Terrassa: 4d8, 9d7, 3d8, P5, P5

Minyons de Terrassa: 2d9fm c, 4d9f, 3d9f, P7f c, P5, P5

Colla Joves Xiquets de Valls: 3d9f, id 2d9fm, 2d9fm c, 4d9f, P5

stats