Ara Castells 06/09/2015

Tornen els Xiquets de gamma extra

La formació tarragonina corona el dos de nou emmanillat durant la diada de la festa major de Santa Rosalia a Torredembarra

Efren Garcia
3 min
Els Xiquets de Tarragona coronen el primer dos de nou emmanillat de la plaça de la Vila a Torredembarra / EFREN GARCIA

TorredembarraEls Xiquets de Tarragona coronen el dos de nou amb folre i manilles a la plaça de la Vila de Torredembarra i arrodoneixen d'aquesta manera la seva millor exhibició des de principis d'any. Els matalassers aquest diumenge han compartit plaça amb els Nens del Vendrell, que tornen amb forces renovades després d'una petita aturada per vacances, i amb la colla local, els Nois de la Torre, que enguany estan reformulant les bases de la formació.

La festa major de Sant Rosalia ha gaudit amb el que molts consideren el primer castell de gamma extra que ha vist la vila del Baix Gaià en l'època moderna del fet casteller. Si bé abans s'hi havia coronat el nou de vuit, aquest diumenge els Nois de la Torre han exhibit un cartell en què es podia llegir “La colla castellera Xiquets de Tarragona fan aquesta plaça de gamma extra amb un 2d9fm”.

Mai un dos de nou amb folre i manilles havia estat tan agredolç per als Xiquets de Tarragona. Després de desfer-se amb comoditat del tres de nou amb folre inicial, tots els sentits dels tarragonins s'han centrat en l'assalt al gamma extra. Els nervis eren evidents abans que sonessin les gralles, si bé la seguretat en el monstre emmanillat era gairebé absoluta. El dos s'ha bastit lentament però amb bons fonaments. El folre s'ha mantingut compacte fins al moment de l'aleta i les manilles han pogut treballar com si es tractés d'un dos de set. El repicar de les gralles ha marcat l'aleta i ha estat en aquell moment quan l'esclat d'alegria ha pujat des de la base cap amunt. Per sorpresa una de les rengles s'ha ensorrat davant la mirada d'incredulitat dels matalassers, que havien treballat a consciència cada un dels detalls de l'estructura. L'alegria ha estat continguda ja que el gruix de la colla s'esperava alguna cosa més.

A la tercera ronda, els nervis els han fet desmuntar un quatre de nou amb folre que ha pujat incòmode a tots els nivells, si bé al segon intent l'han dominat sense problemes. Han sumat el pilar de set amb folre per arrodonir la millor exhibició del seu compte particular d'aquesta temporada.

Els Nens del Vendrell tornen de vacances completant la tripleta de castells de vuit / EFREN GARCIA

Els Nens del Vendrell, encarregats d'encetar cada una de les rondes de l'actuació, no han tingut cap problema per embutxacar-se una altra tripleta de castells de vuit. Els vendrellencs han alçat els seus tres castells amb molta seguretat i confiança, i han demostrat que la tripleta se'ls ha quedat petita. Han rubricat l'actuació tot descarregant un pilar de sis que han coronat amb delicadesa i lentitud.

Els Nois de la Torre descarreguen el quatre de set a la diada de la seva festa major / EFREN GARCIA

En plena temporada de renovació, obligada en el seu cas, els Nois de la Torre han demostrat amb els seus castells l'estat de forma de la colla. Han tornat a creure en els castells de set pisos si bé els ha faltat destresa a l'hora de completar el quatre i decisió de la canalla en el tres. Els de la camisa de color blau cel han desmuntat el tres de set en tres ocasions, amb l'acotxador col·locat i un tronc ferm i estàtic. Han hagut de redreçar la diada descarregant un tres de sis que ha de servir per convèncer els més menuts.

Nens del Vendrell: P4 cam, 3d8, 2d8f, 4d8, P6

Xiquets de Tarragona: P4 cam, 3d9f, 2d9fm c, id 4d9f, 4d9f, P7f

Nois de la Torre: P4 cam, 4d7, id 3d7, id 3d7, id 3d7, 3d6, 2 P4

stats