Ara Castells 04/09/2015

Torredembarra espera el seu gamma extra

Els Xiquets de Tarragona es preparen per alçar els seu millors castells al costat dels Nens del Vendrell i els Nois de la Torre

Efren Garcia
2 min
Els Xiquets han posat en marxa una campanya per mobilitzar el màxim nombre de castellers. XIQUETS DE TARRAGONA

BarcelonaLa plaça de la Vila de Torredembarra està prou acostumada a veure grans actuacions castelleres però aquest cap de setmana podria aixecar el llistó gràcies a la complicitat dels Xiquets de Tarragona, que volen estrenar la primera aleta de gamma extra a la vila del Baix Gaià. Podrien arrodonir la festa uns Nens del Vendrell en estat de gràcia i un Nois de la Torre en plena progressió.

Dimecres els micròfons del programa radiofònic ‘Toc de Castell’ de Tarragona Ràdio van avançar la que pot esdevenir la noticia de la setmana. Roger Peiró, el cap de colla dels Xiquets de Tarragona, afirmava que l'intent de gamma extra “dependrà absolutament de l'assaig de divendres i, si bé és cert que nosaltres no ens amaguem de la voluntat, també hem de ser conscients de la dificultat d'una diada fora de casa”. Els Xiquets no han trigat a respondre al seu líder omplint les xarxes socials de crides i declaracions d'intencions. Etiquetes com #femgranlaTorre, #JoVull, #torredenoubarra o #jofirmo han omplert Twitter i ara tot dependrà de la capacitat d'omplir el seu local d'assaig i la plaça de la vila de camises matalasseres.

Dilluns els Nens del Vendrell tornaven a la rutina després d'uns merescuts dies de descans. La seva màxima diu que no hi ha octubre sense setembre i, si bé el seu principal objectiu està en arribar a la Fira de Santa Teresa en el seu millor estat de forma, la seva nova campanya convida els seus membres a oblidar tot el que han fet fins ara perquè tot el que vindrà és ‘nou’. L'oportunitat de revalidar els castells assolits en el primer tram de temporada és molt llaminera tot i que caldrà veure quin és el seu nivell després de l'aturada.

Aquesta temporada els Nois de la Torre estan pagant una renovació forçada que els ha obligat a fer un pas enrere. En colles d'aquest nivell no és fàcil passar per moments com aquest però la sang nova i els ànims de la festa major local els ha de dur a tornar a alçar castells de set pisos i somniar de nou amb la gamma alta.

stats