Microsites 18/06/2015

Treva castellera abans de Sant Joan

El calendari ens permetrà veure aquest cap de setmana una cara diferent del món casteller, les poques actuacions faran que el protagonisme es reparteixi

Efren Garcia
2 min
Reus podria veure dissabte els primers 2d8f i 5d8 de la colla local aquest curs. XIQUETS DE REUS

BarcelonaSi bé el cap de setmana casteller es presenta inusualment tranquil, aquesta calma ens permetrà avaluar l'estat de forma de formacions que no acaparen la informació castellera setmanalment. La diada de Sant Pere a Reus, el 25è aniversari dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, la festa major d'Olesa de Montserrat o la diada de Cal Tabola suposaran alguns dels fronts oberts de la jornada.

Amb només setze actuacions programades i gran part de les capdavanteres del panorama casteller fent una pausa en la seva activitat, aquest cap de setmana casteller ens mostrarà una cara ben diferent a la que estem acostumats. La concentració més gran d'actuacions tindrà lloc dissabte, amb més de la meitat de les diades previstes.

La diada de Sant Pere a Reus, i l'aniversari dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau captaran els focus en la tarda de dissabte. La plaça del Mercadal de Reus reunirà de nou els Xiquets de Reus, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de la Vila de Gràcia en un moment interessant de la temporada. La colla local es planteja atacar per primer cop en el que va d'any tres estructures de vuit pisos mentre que tot sembla indicar que a les dues colles de la camisa blava els hauria arribat el moment de provar el primer castell de nou pisos de l'any. Els Castellers de la Vila de Gràcia ja han resolt construccions com el cinc i el set de vuit; arriben a la cita més madurs que els Capgrossos de Mataró tot i que l'empenta del quatre de vuit amb agulla i del set de vuit que van completar els del Maresme en la diada del seu aniversari els podria empènyer també a fer un nou pas endavant. A Tarragona la Colla Jove Xiquets de Tarragona podria aprofitar la diada del 25è aniversari de la colla veïna, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, per fer el primer castell de nou pisos en terres catalanes.

Diumenge arribarà el dia de les revàlides. Els Moixiganguers d'Igualada celebraran la diada del seu local amb més ganes que mai d'estrenar el dos de vuit folrat que no va arribar a temps la setmana passada a la diada del Pati a Valls. No gaire lluny, al Baix Llobregat, els Castellers de Barcelona tindran en la festa major d'Olesa de Montserrat una oportunitat per treure's l'espineta de la caiguda que la setmana passada els va hipotecar la diada del seu 46è aniversari.

stats