Ara Castells 16/05/2016

Vallbona d'Anoia viu una plàcida Trobada Nacional de Falcons

Les 11 colles falconeres de Catalunya van portar les seves millors figures a una de les cites itinerants més importants del calendari

Carol Ayala / David Garcia
2 min
Escala de 9 dels Falcons de Barcelona

Vallbona d'AnoiaAquest any els amfitrions de la XV Trobada Nacional de Falcons han estat els Falcons de Vallbona d'Anoia. Dissabte 14 de maig, la colla es va enfrontar per primer cop al repte que suposa reunir les 11 colles de falcons de Catalunya en la cita més esperada per als amants d'aquest món. La jornada es va resoldre amb molt bona nota tant en l'aspecte organitzatiu com en el tècnic.

La jornada va començar a les quatre de la tarda al camp de futbol. Les agrupacions van poder realitzar una foto de record abans d'iniciar una petita cercavila pels carrers confrontants. El bon ambient entre els participants va ser la tònica, si bé les previsions de pluja amenaçaven d'interrompre l'actuació en qualsevol moment.

Pel camí, l'organització va programar dues aturades perquè que cada colla pogués exhibir un total de quatre figures. S'hi van poder veure construccions tan impressionants com la tripira amb el pilar de quatre net dels de Vilanova i la Geltrú, els tradicionals conjunts de dos de la colla de Llorenç del Penedès o els vols de quatre i de tres dels Falcons del Riberal.

Avet dels Falcons de Vallbona d'Anoia

En arribar de nou al camp de futbol, totes les colles van fer una entrada a plaça, on es van alçar pilars nets i caminats de quatre, de tres i de dos, i construccions dinàmiques com quadrigues i avions i escales caminades de colles com les de Vilafranca, Capellades, Piera, Vallbona d'Anoia o Vilanova d'Espoia.

Tot just amb l'entrada de les últimes colles la pluja es va fer veure, però no amb prou força per aturar l'última ronda per grups i la conjunta. Un cop més, la companyonia i l'admiració mútua entre les colles va quedar palesa i va fer d'aquest dia un dels més entranyables i esperats per a tots els participants.

Pira 6x5 dels Falcons de Vilafranca

En les dues últimes rondes va destacar el gran esforç de les colles, ja que es van poder veure figures com l'escala de nou dels Falcons de Barcelona, l'estrella dels Falcons de Castellcir o la font dels Falcons de Malla.

La jornada va acabar amb un sopar de germanor i un concert amb els grups Miquel del Roig i Ebri Night amb motiu de les Festes del Roser del municipi vallbonenc.

stats