Castells
Ara Castells 09/09/2022

Valls apunta a gamma extra en l’actuació destacada de la Diada Nacional

Cap de setmana atapeït d’actuacions amb motiu de la commemoració de l’Onze de Setembre

2 min
4d9f de la Colla Vella, Diada Nacional

La Diada Nacional ocupa gran part de l’agenda castellera del cap de setmana, amb actuacions destacades en diferents punts del territori. Totes les colles es troben ja en plena dinàmica i en aquest segon tram algunes volen començar a preparar els grans objectius del final de temporada.

La plaça del Blat podria oferir aquest dissabte, a partir de les 20.30 h, alguna sorpresa en forma de gamma extra per part de la Colla Vella. Els rosats han seguit treballant amb intensitat el 2 de 8 sense folre i, tot i tenir alguns castellers tocats, les darreres proves d’aquest divendres podrien empènyer els vallencs a dur-lo a plaça. Els del Portal Nou també apunten la voluntat de fer-hi manilles, de les quals té més opcions el pilar de 8 que el 2 de 9. Així mateix, acompanyaran la diada amb els bàsics de 9.

Pel que fa a la Joves de Valls, en principi planteja una actuació una mica més tranquil·la i que implicaria aconseguir la tripleta màgica. Els vermells confien seguir donant rodatge als bàsics de 9 i al 5 de 8, per tornar a la gamma extra en les pròximes setmanes a la Mercè o ja directament al Concurs.

El mateix dissabte també es podria veure algun castell de nou als Hostalets de Pierola, per part dels Castellers de Vilafranca, que tornen de les petites vacances després de Sant Fèlix. A més, els verds hi faran castells de la gamma alta de vuit. Per la seva banda, els Moixiganguers d’Igualada plantegen una actuació ambiciosa, encara que dependrà del nombre d’efectius. Tot i això, l’objectiu dels morats és repetir el 5 de 8 i fer-hi també el 2 de 8 amb folre i el 3 de 8.

Castells de vuit a Tarragona i Barcelona

De cara a diumenge, la principal actuació a Tarragona és al Pla de la Seu, on es trobaran les quatre colles tarragonines. Els Xiquets de Tarragona volen mantenir la bona dinàmica i revalidar el 5 de 8. Els matalassers l’acompanyaran del 3 i el 4 de 8, que volen rodar per posar damunt d’un folre pròximament.

La Jove de Tarragona aparcarà els castells de nou i planteja una actuació amb tres castells de vuit. Per la seva banda, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es volen anotar els primers castells de vuit del segon tram, i els Xiquets del Serrallo encararan la gamma alta de set.

A Barcelona també trobarem dues actuacions diumenge. Al Born els Minyons de Terrassa hi portaran tres castells de vuit i els Capgrossos de Mataró tenen el principal objectiu de descarregar per primer cop enguany el 3 de 8. Finalment, la Jove de Barcelona confia revalidar la seva millor actuació d’aquesta temporada, amb els bàsics de set i el 4 de 7 amb agulla. Així mateix, al centre de la ciutat els Castellers de Sants asseguren el 4 de 8 i els Castellers de la Vila de Gràcia afrontaran una actuació de rodatge. 

stats