Castells
Ara Castells 17/10/2022

El Vendrell, Igualada i Sants gaudeixen dels castells de nou

Els Castellers de Vilafranca s’anoten la tripleta màgica com a millor actuació del cap de setmana

3 min
3d9f de la Jove de Tarragona, Santa Teresa 2022

La recuperació postconcurs està tenint un ritme més lent de l’habitual. D’aquesta manera, aquest cap de setmana el sostre s’ha marcat en els bàsics de nou i la gamma extra ha continuat aparcada. Les principals actuacions s’han vist a Igualada dissabte i al Vendrell i Sants diumenge.

El Vendrell reunia la Joves de Valls i la Jove de Tarragona amb la voluntat de fer-hi castells de nou. Els tarragonins han pogut completar el 3 de 9 amb folre i han acompanyat l’actuació amb el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre. Per contra, els vallencs han desmuntat en dues ocasions el 3 de 9 amb folre. Així doncs, han continuat rodant el 5 de 8 i han tancat amb el 4 de 8. Els liles tanquen així els grans objectius de la temporada, mentre els vermells afronten una setmana important amb la Diada de Sant Úrsula diumenge.

La colla local, els Nens del Vendrell, tenien una cita important a casa seva amb l’objectiu d’anotar-se la primera clàssica de vuit de l’any. Han obert amb el 4 de 8, però el 3 de 8 se’ls ha torçat. En una primera ocasió l’han desmuntat quan entrava l’acotxador i més tard l’han coronat. Com a tercer castell han acabat escollint el 5 de 7.

Els Castellers de Vilafranca tornaven aquest dissabte després de la victòria del Concurs de Castells i ho van fer anotant-se els bàsics de nou a Igualada. Tot i això, els dos castells no van ser fàcils, especialment en un 4 de 9 amb folre que es va haver de treballar força. Van arrodonir la tripleta màgica amb el 5 de 8. Els Verds van completar una actuació calmada abans d’encarar unes noves setmanes d’assajos intensos que els han de portar a un programa de màxims per Tots Sants, l’1 de novembre.

Els Moixiganguers d’Igualada tornaven a tenir una gran actuació a casa amb opció de fer el primer intent de 4 de 9 amb folre de la seva història. Abans, però, calia anotar-se dos castells previs. El 5 de 8 el van completar de bones maneres, mentre que el 3 de 9 amb folre va cedir en la sortida de l’acotxador en un castell d’execució lenta i que va patir als pisos de quarts i quints. Als morats encara els resta l’actuació a Mataró el 6 de novembre, però els serà difícil arrossegar les camises per fer-hi el quatre folrat. Els Castellers de Sant Cugat, en canvi, arribaven molt tocats a causa del concurs i van completar els bàsics de set com a millors castells.

Catedral santsenca

L’altre gran punt d’atenció del cap de setmana era la Diada dels Castellers de Sants. Els borinots mostraven les ganes d’estrenar castells amb un 5 de 8 descarregat al límit. L’altre gran repte del dia era el 3 de 9 amb folre, que han desmuntat quan entraven dosos. D’aquesta manera, han redreçat l’actuació amb el 3 de 8 per acabar tancant amb el 2 de 8 amb folre i, malgrat tot, fer la seva millor actuació de la temporada.

El millor castell a la plaça Bonet i Muixí, per tant, ha sigut el 3 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa, que s’ha completat de bones maneres. Així mateix, han continuat l’actuació amb el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre; dos castells que podrien pujar un pis en aquest final d’any.

Per la seva banda, una baixa destacada de tronc ha impedit als Capgrossos de Mataró revalidar el 5 de 8 del concurs. Així doncs, han tingut els bàsics de vuit com a millors castells.

Dissabte es va realitzar la Trobada de colles del Baix Llobregat - amb onze formacions - en la que el sostre van ser els bàsics de set dels Castellers de Cornellà, Castellers de Castelldefels i Matossers de Molins de Rei. Així mateix, els Castellers de Sant Vicenç dels Horts van completar la seva primera actuació de la represa amb tres castells de sis.

stats