Ara Castells 12/07/2015

Els Verds sorprenen amb l’estrena del set de vuit amb agulla

La diada de la festa major de Torredembarra ha tornat a veure l'esperit innovador dels Castellers de Vilafranca

Efren Garcia
2 min
Els Verds completen el primer set de vuit amb agulla de la història dels castells. GUILLEM BARGALLÓ

BarcelonaLa diada del Quadre de Santa Rosalia ha vist avui l'estrena d'una estructura inèdita en el món dels castells, el quatre de vuit amb agulla. Si bé aquest castell s'havia fet en alguna ocasió de sis pisos, mai cap colla s'havia plantejat dur-lo al màxim nivell. L'esperit inventiu dels verds, unit al seu gran domini de l'espadat, han fet que aquest castell es faci realitat.

Amb menys efectius que ahir a Altafulla, els Castellers de Vilafranca han decidit descartar la possibilitat de tornar a atacar un castell de gamma extra a Torredembarra però això no els ha apartat dels focus mediàtics. Han iniciat la seva actuació completant sense problemes el tres de nou amb folre. En segona ronda han descarregat el quatre de nou número 200 del seu historial. L'estructura s'ha tancat molt per la part alta i ha arribat a perillar durant la descarregada, moment en el que els terços han hagut de treballar de valent. La fita, de gran importància, ha quedat, però eclipsada pel seu tercer castell. Els verds han sorprès als aficionats que omplien la plaça de la Vila en estrenar una estructura inèdita, el set de vuit amb agulla. Les xarxes socials no han trigat en omplir-se amb diversitat d'opinions a favor i en contra. Han finalitzat la seva actuació descarregant el pilar de set amb folre.

La colla Jove Xiquets de Tarragona ha triat el tres de nou amb folre per començar la seva tripleta de castells. Tot i no mostrar-se excessivament còmode, el tres s'ha pogut descarregar sense problemes. Han atacat el quatre en el segon torn. Amb l'entrada del pom de dalt, els pisos superiors han començat a treballar i això ha fet que haguessin de lluitar per dur-lo a bon port. En el tercer torn han apostat per l'estrena del quatre de vuit amb agulla. Els tarragonins han dominat l'estructura exterior però han hagut d'esforçar-se de valent per desfer el pilar amb èxit. No han volgut posar el punt i final a la seva actuació sense estrenar també el pilar de sis.

Els Nois de la Torre, tercers en l'ordre d'actuació, han hagut de desmuntar el seu quatre de set en el primer torn. En lloc de repetir-lo al moment, han deixat passar tota la ronda, però al final l'han pogut fer seu. En el segon torn, quan la resta de les colles ja havien descarregat tres castells, han desmuntat el seu tres de set, amb la canalla ja a la part alta de l'estructura. Això els ha obligat a fer dues construccions més abans que arribés la ronda de pilars. Han descarregat sense complicacions un lent quatre de sis amb agulla i han tornat a plantar cara al tres de set. En el segon intent, tot i els dubtes de la canalla, els Nois han completat el primer tres de la temporada.

Castellers de Vilafranca: 3d9f, 4d9f, 7d8a, P7f

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3d9f, 4d9f, 4d8a, P6

Nois de la Torre: id 4d7, 4d7, id 3d7, 4d6a, 3d7, P5 c

stats